Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

65 éve vertünk utoljára vb-ezüstérmest tétmeccsen

m4sport.hu
Az 1954-es világbajnokságon előbb az ezüstérmes brazilokat, majd a regnáló világbajnok Uruguayt is legyőzték Kocsisék.
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország – Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés végén. A magyar válogatott 2-1-re győzött (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap remek teljesítményt nyújtva 2-1-re nyert a vb-ezüstérmes Horvátország ellen Európa-bajnoki selejtezőn. A győzelem értékét növeli, hogy hátrányból sikerült fordítani a világsztárokkal felálló ellenféllel szemben.

A magyar válogatott ezt megelőzően az 1954-es világbajnokság negyeddöntőjében tudott győzni vb-ezüstérmes együttes ellen tétmeccsen. Akkor azokat a brazilokat vertük 4-2-re, akik négy évvel korábban Uruguay ellen maradtak alul a hazai rendezésű világbajnokságon. (Az elődöntőben aztán Uruguayt is legyőzte a végül ezüstéremmel záró magyar együttes.)

A brazilok elleni meccs egyébként a vb legkeményebb összecsapása volt, hiszen három piros lap színesítette a találkozót, melyből egyet Bozsik József kapott.

Ezen kívül aktuális vb-ezüstérmes ellen háromszor nyertünk, de azok közül egyik sem volt tétmeccs. 1959-ben a svédeket, 1985-ben az NSZK-t, míg 2004-ben Németországot győztük le.

Aktuális világbajnokot az 1954-es eseten kívül 1966-ban vertünk tétmeccsen, akkor az angliai világbajnokságon a brazilok ellen győztek Alberték. 2007-ben az akkori világbajnok olaszokat is legyőztük 3-1-re, igaz csak barátságos meccsen.