Gulácsinak nem volt komoly védeni valója a horvátok ellen

Beadások lehúzása, egy Perisic által eleresztett közepes lövés. Mindössze ennyi dolga volt a horvátok ellen a magyar kapusnak, aki a gólról nem tehetett.

Gulácsi Péter a magyar–finn Nemzetek Ligája-meccs végén 2018. november 18-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Gulácsi Péter (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re nyert vasárnap a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőn. A vendégek már a 13. percben előnybe kerültek, de Marco Rossi csapata nem esett össze a bekapott góltól, hátrányban is nagy akarattal játszott, így sikerült egyenlítenie, majd a hajrában a győzelmet is megszereznie.

Megnéztük, a magyar kapu irányába tartó kísérleteket, és ugyan a vb-ezüstérmes volt az ellenfél, Gulácsi Péternek, a magyar csapat kapusának nem kellett bravúrok sorozatát bemutatni, igazából nem akadt komolyabb védeni valója.

A 4. percben egy beívelt szabadrúgás után fölé szállt a labda, majd két perccel később Perisic 22 méteres lapos, középre tartó lövését magabiztosan ölelte magához. Ugyanebben a percben egy baloldali beadás után Baráth lyukat rúgott, Rebic  kapásból lőtt, de a labda nem sokkal a jobb felső sarok mellett hagyta el a játékteret.

A 13. percben a horvátok góljánál kiszolgáltatott helyzetben volt, hiszen Rebic közelről, tisztán lőhetett. A 47. percben Rakitic próbálkozott lövéssel, csúnyán mellé, majd az 59. percben Perisic cselezgetett a baloldalon, éles szögből leadott lövése az oldalhálóba vágódott, de Gulácsi ekkor is remekül zárta a szöget.

A 73. percben Brekalo próbálkozása felpattant, magabiztosan húzta le, míg a 78. percben Vida fejesénél nem kellett játékba avatkoznia, csúnyán mellé szállt, miként a 92. percben Modric lövése is. A 95.-ben ismét az aranylabdás játékos próbálkozhatott, de kísérlete elakadt Baráth lábában, így a Lipcse kapusának nem volt különösebben nehéz mérkőzése.