Musorujsag
Élő Eredmények

Érdeklődők a kisvárdaiak válogatottjáért? Nem adnák olcsón

Érdeklődők a kisvárdaiak válogatottjáért? Nem adnák olcsón

M4 Sport
Kisvárdán tudják, az OTP Bank Liga következő fordulójában a listavezető Ferencváros ellen bravúrra lenne szükségünk már a pontszerzéshez is, de ettől még rövid és hosszú távon is készek a tervek az újoncnál. Egyre combosodó kerettel elkerülnék a kiesését, az újabb erősítések már tervben vannak, és egyre hangsúlyosabb szerepet szánnának a saját utánpótlásuknak is. És mindehhez biztosítottak a feltételek is.

A Kisvárda–Ferencváros bajnokit szombaton 17 órától az m4sport.hu-n közvetíjük élőben.

Kell egy sztár, akinek neve van. Aki tud segíteni a csapatnak. Még ha időnként egy picit bohókás is, de minden labdaérintésénél látszik – amit az ellenfelek is elismernek –, hogy nagyon jó futballista.

Révész Attila ezzel kezdte, miért szükséges szakmai és marketing szempontból egyaránt, hogy Gheorghe Grozav, aki pályára ugyan nem lépett, de a román válogatott keretében szerepelt az Európa-bajnoki selejtezőkön, a tél óta Kisvárdán ficánkol. „És én azt szeretném, hogy hozzak tőle jobbat a nyáron. Ez lesz a célom” – jelezte a sportigazgató, ambíciói mit sem csökkentek csupán mert megszerezték a kétes megítélésű középpályást.

„Kicsit elkényeztetett gyerek volt, és én azt mondtam neki, ha idejössz, embert csinálok belőled, mert az jellemző ránk” – hangzott a révészi hívószó. Grozav kételkedett – folytatta –, hogy mi újat mutathatnak neki egy magyar kiscsapatnál, de jött a fejbekólintó ráerősítés a fenti tételmondatra. „Amit te eddig csináltál a világban, az szélhámosság, most ember lesz belőled.”

Persze, ennél azért több is kellett a meggyőzéséhez, Révész elment hozzá Gyulafehérvárra is, és fontosnak tartotta, hogy találjon olyan kontaktot, aki hathat rá. „Ez sikerült egy svájci barátom révén, aki onnan származott.” És ilyen kapcsolatok láttán Grozavból is tovaszállt a kétségek legapróbb szikrája is.

Azóta már letette a névjegyét hazánkban is. Így nem földtől elrugaszkodott gondolat, hogy a kisvárdaiak ajtaján hamarosan kopogtasson néhány élvonalbeli együttes. „Talán kettő-három lenne, amelyik meg tudná őt fizetni. Nem adnánk olcsón. Nem is Magyarországban gondolkodnánk. Egyelőre segítsen minket, mivel jövőre is érvényes szerződése van. Mindenáron nem fogunk tőle megválni.”

A sportvezető fenti állításának konkrét példával adott nyomatékot. Kapusukért, Felipéért a közelmúltban 500 ezer eurós orosz ajánlat futott be, mégsem váltak meg kulcsemberüktől, mert nagy szükségük van rá a tavaszi hadjáratuk során.

 

Viszont nem csak a nyárig gondol előre a klub vezetése, és a tervekben már a jelenlegi együttes kilencven százalékát alkotó légiósok mellett egyre komolyabb hangsúly kerül az utánpótlásból kikerülő fiatalokra.

„A következő lépcsőfok az a saját akadémiánkról való értékesítés lenne. Több országban voltam már, és együttműködési megállapodásokat kötöttem Svájcban, Spanyolországban, Angliában, illetve természetesen visszafelé is gondolunk, a keleti vidékre.” Révész szerint minimum három év szükséges a szándék megvalósulásához. „Ez a mi stratégiánk. És az üzleti tervünkben, a következő öt évesben ez szerepel is.”

Ami akkor sem dőlne össze, ha mégsem sikerülne megúszni búcsú nélkül a klubtörténeti idényt az élvonalban, bár a második ligában jelenleg küszködő Balmazújváros előző szezonbeli hasonló szereplése elrettentő lehet.

„Ugyanis olyan szerződéseket kötöttünk mind a skybox, mind a névadó főszponzorunk vonatkozásában, amelyek hosszútávúak.” Természetesen Révész is tudja, az NB II-ben kisebb büdzséből, lényegesen szolidabb keretből gazdálkodhatnának, de az összeomlástól akkor sem kéne tartaniuk. „Az a veszély minket nem fog fenyegetni, mint a Balmazt, mert nincsenek tartozásaink. Ott azért hazárdjátékot játszottak: ha bennmaradnak meglesz a pénz, ha nem… Nálunk nincsen ilyen. Nálunk folyamatosan ott van a bankszámlánkon a pénz, és csak annyiból gazdálkodunk, ami ott van.” Ezért gondolja azt, függetlenül attól, hogy első vagy másodosztály, de a Kisvárdának hosszabb távon is jövője lehet a magyar futballban.

Azért az első osztály jobb lenne, amihez egy helyet mindenképp előre kéne lépni a hátralévő nyolc fordulóban. Viszont szombaton a Ferencváros ellen akkor sem lenne könnyű, ha Grozav nem hiányozna sérülés miatt.

A sorsolás szeszélye folytán háromszor 11 fordulós bajnokságban a körönkénti első négy mérkőzést különösen nehéznek értékeli a sportigazgató, mivel az elmúlt idény első négy helyezett csapatával találkoznak. Bár egyre inkább pariban voltak ezekkel az ellenfelekkel is, ha nem követtek el olyan nagy hibát, mint például a legutóbbi újpesti meccsük előtt, ahova aznap utaztak, és 25 percig csak szédelegtek a pályán a játékosok. Mindenesetre, ahogy azt Révész is elmondta, nem a háromszor előbukkanó Vidi, Honvéd, Újpest, Fradi sorozatban kalkuláltak a megragadáshoz szükséges pontok begyűjtésével.

„Ugyanakkor a helyzetünkből eredően kell a pont, ahhoz, hogy versenyben lehessünk a többiekkel. Majd azt követően lesz az a hét meccs, amelyeken egymás elleni mutatók alapján eldől, van-e helyünk ebben az osztályban, vagy pedig nincs.”

OTP Bank Liga, 26. forduló:
13:45:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 
(M4 Sport, m4sport.hu)
17:00:
Paksi FC-Újpest FC (m4sport.hu)
Kisvárda Master Good-Ferencváros (m4sport.hu)
Szombathelyi Haladás-Puskás Akadémia FC (m4sport.hu)
MTK Budapest-Diósgyőri VTK (m4sport.hu)
19:30:
MOL Vidi FC-Debreceni VSC (M4 Sport, m4sport.hu)

A tabella:
1. Ferencváros 25 17 4 4 55-19 55 pont
2. MOL Vidi FC 25 14 5 6 40-25 47
3. Debreceni VSC 25 11 7 7 30-27 40
4. Újpest FC 25 10 10 5 31-18 40
5. Budapest Honvéd 25 11 6 8 31-24 39
6. Mezőkövesd Zsóry FC 25 8 8 9 34-32 32
7. MTK Budapest 25 9 4 12 36-40 31
8. Paksi FC 25 7 10 8 29-35 31
9. Puskás Akadémia 25 9 3 13 30-34 30
10. Diósgyőri VTK 25 7 6 12 24-45 27
11. Kisvárda Master Good 25 6 7 12 24-41 25
12. Szombathelyi Haladás 25 4 4 17 21-45 16

További tartalmak