Musorujsag
Élő Eredmények

Rebrov: Tíz emberrel is meglehetett volna a továbbjutás

m4sport.hu/M4 Sport/fradi.hu
Dibusz Dénes kiállítása megpecsételte a Fradi sorsát, de a piros lap ellenére is kiharcolhatta volna a továbbjutást a sérülésekkel sújtott Ferencváros – így foglalható össze Sergei Rebrov meccs utáni értékelése, még fehérvári kollégája, Marko Nikolic a Vidi formáját méltatta.

„A legutóbbi tíz mérkőzésünkön kilencszer győztünk és egy döntetlent játszottunk. Szóval mindenképp dicséret illeti a csapatot az elmúlt időszakban mutatott teljesítményük miatt” – fogalmazott az M4 Sportnak Marko Nikolic, aki emlékeztetett arra, hogy a kilenc győzelemből kettőt a Fradi ellen arattak.

„A hetedik percben elveszítettük ezt a találkozót, onnantól kezdve tíz emberrel már nehéz volt. Ennek ellenére sok helyzetet kialakítottunk, még így is meglehetett volna a továbbjutás, de sajnos nem sikerült. Gratulálok a játékosoknak a küzdéséhez, és köszönöm a szurkolóknak, hogy végig mellettünk álltak és buzdítottak minket” – nyilatkozott az FTC vezetőedzője a Vidi ellen elszenvedett kupavereséget követően.

A ferencvárosiakat nemcsak Dibusz Dénes kiállítása, de két sérülés is hátráltatta: Fernando Gorriarán mellett Ihor Haratint is le kellett cserélni, utóbbi vérző orral hagyta el a pályát, így – cserelehetőség híján – kilenc emberrel fejezte be a rangadót a Fradi, és egyébként is nehéz helyzetben van a sok hiányzó miatt.

„Még nem tudunk Ihorral kapcsolatban pontosat, meg kell várnunk, mit mutat az MRI, de azt gondolom, hogy eltört az orra. Gorriaran is megsérült, lassan tizenegy emberünk sem lesz, de kiállunk úgy, ahogy tudunk. Remélem, hamar felépülnek. Minden meccsre úgy kell innentől kezdve készülnünk, mintha az utolsó lenne. Remélem, minél hamarabb túl tudunk jutni ezen a nehéz helyzeten” – olvasható a fradi.hu-n.

Rebrov szerint indokolatlanul sűrű a programjuk, és belátóbbnak kéne lenniük a döntéshozóknak a menetrendet illetően.

„Megint fel kell tennem azt a kérdést, amit a múltkor: miért van csak két nap pihenőnk két meccs között? Jövő héten hétköznap semmi sem lesz, miért nem lehet vasárnap a bajnoki? Ha van lehetőségünk adni még egy napot a regenerálódásra, miért nem tesszük meg? Tudom, hogy sokan azt mondják, egy európai kupaporondra készülő csapatnak ehhez hozzá kell szoknia, de ha van rá most lehetőségünk, hogy adjunk egy plusz pihenőnapot, miért nem tesszük meg? A játékosok egészségéről van szó!”

További tartalmak