Musorujsag
Élő Eredmények

Korábbi győztesekkel egy Eb-csoportban a magyar U17-es válogatott

m4sport.hu
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott Izlanddal, Portugáliával és Oroszországgal együtt a C csoportba került a májusi, írországi Európa-bajnokság csütörtöki sorsolásán.
(fotó: MLSZ) (fotó: MLSZ)

A csoportok:
A csoport: Írország, Belgium, Csehország , Görögország
B csoport: Hollandia, Franciaország, Anglia, Svédország
C: csoport: Izland, Portugália, Magyarország, Oroszország
D: csoport: Spanyolország, Olaszország, Németország, Ausztria

Mind a négy csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, a magyarok előtt álló feladat nem könnyű, hiszen Portugália (2003, 2016) és Oroszország (2006, 2013) is kétszeres Eb-győztes a korosztály történetében, Izland pedig Németországot megelőzve jutott ki a tornára.

„Felemás érzéseim vannak, kerülhettünk volna nehezebb csoportba is, de így is nagyon nehéz ellenfeleket kaptunk, köztük két csoportgyőztest. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, de nem reménytelen a helyzetünk. Jó felkészülésre és megfelelő hozzáállásra van szükségünk” – nyilatkozta az MLSZ honlapján Preisinger Sándor szövetségi edző.

A magyar szövetségi edző a győztesnek járó serleggel (fotó: MLSZ) A magyar szövetségi edző a győztesnek járó serleggel (fotó: MLSZ)

Portugália és Izland azért is ismerős lehet a szurkolóknak, mert a 2016-os Európa-bajnokságon – Ausztria mellett – ez a két nemzet volt a magyar válogatott csoportellenfele. Akkor veretlenül végzett a négyes élén Magyarország, így emlékeink pozitívak.

A kontinensviadalon 16 válogatott hét stadionban méri össze tudását május 3. és 19. között. A tornán a csapatoknak lehetőségük lesz kivívni a szereplést a brazíliai világbajnokságon, ahova Európa legjobb öt együttese jut ki.

A magyar válogatott ősszel mindhárom mérkőzését megnyerte a selejtezőkörben, majd az elmúlt napokban a hazai rendezésű elitkört két sikerrel és egy vereséggel a második helyen zárta Belgium mögött, Bosznia-Hercegovinát és Norvégiát megelőzve.

További tartalmak