Nehezen értelmezhető büntetőt fújtak be az Újpestnek

Minden bizonnyal még sokat fognak beszélni Mezőkövesden arról a tizenegyesről, amelyet Solymosi Péter az Újpest elleni mérkőzés 82. percében fújt be, 1–0-s vezetésnél.


Silye Erik és  Branko Pauljevic harcolt a labdáért az alapvonal közelében, amelynek végén szinte mindenki kirúgásra számított, de az alapvonali asszisztens tanácsára Solymosi a büntetőpontra mutatott. Az ismétléseken jól látszik, hogy a két játékos testtel ütközött, illetve ha szabálytalanság is történt történt, az a tizenhatoson kívül kezdődött.

A hevesen reklamáló mezőkövesdi kispadtól Tóth László szakmai igazgatót a lelátóra küldte a játékvezető.A büntetőt egyébként az a Lacina Traoré értékesítette, aki érkezése óta harmadszor volt kezdő az Újpestben és mind a három találkozón szerzett egy-egy tizenegyesgólt.

A vendégeket pedig megfogta a gól, másfél perccel később egy óriási védelmi hibát kihasználva a szemfüles Zsótér Donát kellő erőszakossággal labdát szerzett és kiváló meglátással átemelte a gólvonaltól túl messzire merészkedő Szappanost, ezzel nyert 2–1-re Nebojsa Vignjevics együttese.