0–0-ra végződött mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva kitért rá, hogy szabályos góltól fosztották meg őket a játékvezetők."/>

„Rúgtunk egy szabályos gólt” – edzői nyilatkozatok az NB I. 28. fordulója után

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője szerint a sérülések és eltiltások ellenére mutathatott volna jobb teljesítményt csapata a Puskás Akadémia ellen, de a 0–0-ra végződött mérkőzés után az M4 Sportnak nyilatkozva kitért rá, hogy szabályos góltól fosztották meg őket a játékvezetők.

Komjáti András klubigazgató, a felcsútiak idény végéig kinevezett vezetőedzője a mutatott játékkal elégedett volt, a helyzetkihasználással viszont nem. A szakember hozzátette, természetesen izgulnak a bennmaradás miatt, de kétségbeesett hangulat nincs a csapatnál.

„Problémát jelentett számunkra a gyorsan kapott gól, amely után meg kellett találnunk az önbizalmunkat” – fogalmazott Sergei Rebrov, a Mezőkövesden hátrányból győzelmet arató Ferencváros vezetőedzője. Az ukrán tréner hozzátette, egyelőre nem ünnepel. „Majd a szezon végén láthatnak érzelmeket az arcomon, addig viszont tovább dolgozunk keményen.”

Kuttor Attila, a házigazdák trénere szerint a Mezőkövesd nem érdemelt vereséget. „Pariban futballoztunk a Ferencvárossal, megvolt a lehetőségünk az előnyünk növelésére is, de hiányzott egy kicsi plusz ahhoz, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.”

„Csak gratulálni tudok a fiúknak, a legutóbbi 12 mérkőzésünkből 11 győzelmünk van és egy döntetlenünk, zsinórban az ötödik rangadónkat játszottuk, mind az ötöt megnyertük” – dicsérte csapatát Marko Nikolic, a Vidi edzője az Újpest elleni 2–1-es győzelem után. A szerb szakember ugyanakkor hozzátette, nem dőlhetnek hátra, mivel nehéz mérkőzések várnak még rájuk. „A sorozatnak még nincs vége, kedden jön a Debrecen, jövő hétvégén pedig megyünk a Groupamába. A mai egy jó mérkőzés volt, sok helyzettel, úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.”

A beállása után két perccel győztes gólt szerző Futács Márkó szerint igazi csapatmunka volt a siker, hajtottak végig, de még sok feladat vár rájuk. „Mi most már döntőket játszunk a szezon végéig.”

Nebojsa Vignjevic, az Újpest edzője ilyen mérkőzésre számított, a Vidi ugyanis minden egyes kihagyást kihasznál. „Végül egy könnyű találkozó lett ez a számukra. Igaz, volt néhány helyzetünk, de nem elég. Talán nem képviselünk olyan minőséget, mint ők. Lőttek két könnyű gólt, de nem vagyok csalódott. Olyan meccs volt, amire számítottunk, amire készültünk, de mégse tanulunk, ezek vagyunk mi, nem igazán vagyunk sikeresek a Vidi ellen. Mások lehet, hogy kihagynak helyzeteket, de a Vidi nem, ezt végre meg kellene tanulnunk.”

Litauszki Róbert, az Újpest csapatkapitánya szerint csapata nem érdemelt vereséget, mivel számos helyzetet kidolgoztak. „Nagyon sokat dolgozott a csapat, rászolgáltunk volna a jobb eredményre, de gratulálok a csapatnak és a Vidinek is.”

„Az egyik szemem sír, a másik nevet” – nyilatkozta a Honvéd elleni 1–1 után az első élvonalbeli gólját szerző, debreceni Csősz Richárd, aki a találatának és a pontszerzésnek örül, de szerinte emberelőnyben a győzelem is meglehetett volna.

Herczeg András, a debreceniek vezetőedzője szerint igazságos döntetlen született a dobogóért folyó harc miatt feszült mérkőzésen, tanítványai jól játszottak, kapufát is szereztek, de a Honvéd is veszélyes volt, főként pontrúgásokból.

„A fiúk kihozták magukból, amit lehetett” – értékelt a meccs után Híres Gábor, aki Sukpa Attila eltiltása miatt vezette a Honvédot. A szakember szerint a kispestiek jól reagáltak az emberhátrányra, tíz emberrel még helyzeteket is tudtak kialakítani.

A kispestiek gólját szerző Holender Filip szerint a csapat erős karakterét mutatja, hogy emberhátrányban is a győzelemre játszott.

Dajka László, a Diósgyőr elleni kiesési rangadón 1–1-et játszó Kisvárda edzője úgy véli, tanítványai az első félidőben néha túl óvatosan futballoztak, hiányoztak a ritmusváltások, a második játékrészben mutatott játékkal ugyanakkor elégedett volt, így szerinte igazságos döntetlen született.

Fernando Fernandez, a DVTK trénere úgy érzi, hogy elvesztettek két pontot, hiszen a mérkőzés végén egyenlített az ellenfél egy félpályáról felívelt szabadrúgásból. Pozitívumnak tartja ugyanakkor, hogy a Diósgyőr még versenyben van, így harcolnak tovább. „Öt döntő van hátra, ezeken kell kiharcolni a bennmaradást.”

„Az első félidő nagyon zavarodottra sikerült, egy soha nem látott összeállításban játszottunk, a Haladás ránk erőltette az akaratát” – fogalmazott a szombathelyi vereség után Lucsánszky Tamás, a vírusfertőzés miatt hiányos MTK edzője, aki a második félidőben a nem százszázalékos állapotban lévő Bognár Istvánt és Kanta Józsefet is pályára küldte, ezzel pedig feljavult a fővárosiak játéka. „Gratulálok a csapatnak a hozzáálláshoz, de főleg a második félidő alapján rendkívül fájdalmas pontvesztés ez a számunkra.”

„Szakmailag nagyon nagy dolgot vittünk véghez azzal, hogy a legutóbbi hat meccsünkből ötöt megnyertünk, erkölcsileg pedig ez örök példa lehet a játékosoknak nemcsak a sportban, hanem a magánéletben is, hogy egy ilyen vert helyzetből is fel lehet állni, főleg ilyen nyomás alatt” – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. „Lépegetünk szép lassan, és lassan lőtávolba érünk. Nem nézünk neveket, nem nézünk címereket, nem nézünk pályákat, próbálunk minél több pontot szerezni.”

„A mester azzal a feladattal állított be, hogy rúgjak egy gólt és döntsem el a meccset. Úgy érzem, ezt maradéktalanul teljesítettem” – mondta a csereként győztes gólt szerző Gaál Bálint. „A legutóbbi négy-öt mérkőzésen bebizonyítottuk a szurkolóknak, hogy lehet ránk számítani és mindent meg fogunk tenni a bennmaradás érdekében.”

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Budapest Honvéd – Debreceni VSC 1–1 >>>
Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencváros 1–2 >>>
Paksi FC – Puskás Akadémia FC 0–0 >>>
Kisvárda Master Good – Diósgyőri VTK 1–1 >>>
Szombathelyi Haladás – MTK Budapest 1–0 >>>
MOL Vidi FC – Újpest FC 2–1 >>>

A tabella:
1. Ferencváros 28 20 4 4 61-20 64 pont
2. MOL Vidi FC 28 17 5 6 45-27 56
3. Újpest FC 28 12 10 6 36-21 46
4. Debreceni VSC 28 12 8 8 35-31 44
5. Budapest Honvéd 28 11 7 10 33-29 40
6. Mezőkövesd Zsóry FC 28 9 8 11 39-37 35
7. MTK Budapest 28 10 4 14 39-45 34
8. Paksi FC 28 7 11 10 29-40 32
9. Puskás Akadémia 28 9 4 15 30-41 31
10. Kisvárda Master Good 28 7 8 13 29-43 29
11. Diósgyőri VTK 28 7 7 14 26-49 28
12. Szombathelyi Haladás 28 7 4 17 26-45 25