Négy góllal verte az U18-as válogatott az olasz fiatalokat Telkiben

A Bene Ferenc vezette U18-as válogatott március elején Örményországban játszotta le első idei felkészülési mérkőzéseit, az ott elért két győzelem (5-0 és 3-0) után szerdán az olaszok ellen folytatta felkészülését a csapat az őszi Eb-selejtezőkre. A vendégek 2001-es korosztálya tavaly a döntőig menetelt az U17-es Európa-bajnokságon, ahol tizenegyesekkel maradt alul a hollandokkal szemben.

4-0-ra verte az U18-as válogatott az olasz fiatalokat (Forrás: mlsz.hu)
Felkészülési mérkőzésen:
Magyarország-Olaszország 4-0 (4-0)

Magyarország: Kiss Ágoston - Huszti András (Lakatos Benjámin, 89.), Szűcs Kornél, Varju Benedek (Farkas Marcell, 89.), Kalmár Olivér (Körmendi Kevin, 89.) - Nyári Patrik, Kocsis Bence Máté (Szabó Bálint, 82.) - Skribek Alen (Hidi Sándor, 72.), Cipf Dominik (Kovács Máté, 46.), Bukta Csaba (Kapronczai Gergely, 82.) - Tóth-Gábor Kristóf (Beke Péter, 72.)

Gólok: Tóth-Gábor (Haladás) 26. perc, Bukta (Salzburg) 34. perc, Tóth-Gábor (Haladás) 36. perc, Cipf (Honvéd) 39. perc.

Bene Ferenc értékelése a mérkőzés után:

"Felkészültünk az olaszok játékából, tudtuk, hogy nagyon szűken kell védekeznünk, folyamatosan nyomás alá kell helyeznünk a labdás játékosokat. Biztos voltam benne, hogy előrejátékban van annyi kvalitás a csapatban, hogy lesz esélyünk a gólszerzésre, és ez be is igazolódott. Gratulálok a játékosoknak, bebizonyították, hogy maximális koncentrációval és győztes mentalitással bármire képesek, és gratulálok a stábomnak, valamint a játékosokat felkészítő klubedzőknek is. Ez a győzelem erőt adhat a csapatnak az előtte álló további kemény munkára."