Musorujsag
Élő Eredmények

Sovány előnyt szerzett a Honvéd a Soroksár elleni kupaelődöntőben

mti
A Budapest Honvéd ideiglenes otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2–1-re nyert a másodosztályú Soroksár ellen a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Az első félidőben nyomasztó fölényben futballoztak a kispestiek, sokkal többet birtokolták a labdát, ám a másodosztályú vendégek tíz emberrel védekeztek, szinte minden beadást, lövést hatástalanítottak. Ennek ellenére akadtak helyzetei a Honvédnak, sőt N’Gog egyszer a kapufát találta el, de gól nem született. A Soroksárnak egy ziccere volt, ám Horváth László bravúros védésének köszönhetően ez sem zárult góllal.
A második felvonásban is az élvonalbeli csapat dominált, a magyar válogatott Holender Filip góljával meg is szerezte a vezetést, de a túloldalon a legtapasztaltabb játékos, Gyömbér Gábor csakhamar egyenlített. A hajrában a kispestiek küzdöttek a győztes találat megszerzéséért, és ez végül Kálnoki-Kis Dávidnak egy szöglet utáni fejessel sikerült is.

Magyar Kupa, elődöntő:
Budapest Honvéd FC-Soroksár SC (II. osztályú) 2-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1929 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Holender (57.), Kálnoki-Kis (87.), illetve Gyömbér (76.)
sárga lap: Holender (22.), illetve Gárdos (64.)

Honvéd:
Horváth L. – Batik, Kamber, Kálnoki-Kis – Mezgrani (Lovric, a szünetben), Nagy G., Heffler T., Ben-Hatira (Danilo, a szünetben), Uzoma – N’Gog (Tischler, 69.), Holender

Soroksár:
Kovács D. – Molnár R., Gárdos (Orosz, 67.), Gyömbér, Bor – Tamási (Csernik, 67.), Huszák – Derekas, Lőrinczy, Kundrák (Korozmán, 80.) – Erdélyi

A visszavágót jövő szerdán rendezik Soroksáron, a 15 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

kedden játszották:
MOL Vidi FC-Debreceni VSC 1-0 (1-0)

A visszavágót jövő kedden 20 órától rendezik Debrecenben, az M4 Sport és az m4sport.hu azt a mérkőzést is élőben közvetíti.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1212453"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Lipcsei Péter csapatának még sokat érhet az idegenben lőtt gól az MK-elődöntő visszavágóján.
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/04/capture_20190417200226-1024x576.png
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak