Az újpesti Iniesta már GPS nélkül jár edzésre

A 22 éves Rácz Barnabás februárban igazolt Szombathelyről Újpestre, és szinte azonnal kihagyhatatlan lett a lilák csapatából.


Hiába szerződött egy kiesőjelölttől éremesélyeshez, a Haladásban nevelkedett támadó középpályás rögtön a kezdőben találta magát, első újpesti mérkőzését ráadásul a Ferencváros ellen (1–1) játszotta.

„Három nap után lehetőséget adtam neki, mert láttam, hogy védekezésben nagyon fegyelmezett, támadásban pedig remek meglátásai vannak. A testfelépítése talán nem alkalmas nagyobb párharcokra, de van annyira intelligens, hogy felismerje, el kell kerülnie az ütközéseket. Nem azért, mert fél, hanem mert így jobb neki. Technikailag nagyon ügyes, tényleg többek lettünk vele” – nyilatkozta róla Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője.

„Talán túlzok, de ő a mi kis Iniestánk, én így jellemezném a játékát. Idővel még fejlődni fog, pontosabban kell neki, kötelező tovább fejlődnie” – tette hozzá a szerb szakember.

(fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)Rácz új klubjában tehát gyorsan, a fővárosban valamivel nehezebben kapta el a fonalat:

„Új volt az egész, egy soproni évet leszámítva mindig Szombathelyen éltem, Budapest jóval nagyobb, a nyüzsgést és a forgalmat nehezebb volt megszokni, nem öt perc egyik helyről a másikra eljutni.”

A játékos hozzátette: edzésre és boltba már GPS nélkül közlekedik.

„Védekezésben és támadásban is van feladatom, nagy munkát tudok elvégezni a pályán, illetve olyan területekbe tudok beindulni vagy a labdákat betenni, amik sebezhetővé teszik az ellenfelet. A mester is ezt várja el tőlem” – foglalta össze játéka lényegét Rácz Barnabás, aki szombaton a Honvéd elleni fővárosi rangadón bizonyíthat, a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)