Lanzafame elárulta, miért rohant a családjához pazar gólja után

Csereként beállva duplázott és döntötte el a 4–1-es hazai győzelemmel végződő Ferencváros–Mol Vidi FC csúcsrangadót Davide Lanzafame, a zöld-fehérek csatára, aki az M4 Sportnak nyilatkozva azt is elárulta, első gólja után miért sprintelt a lelátóra szeretteihez, feleségéhez és kislányához.„Ígéretet tettem a családomnak, ha gólt szerzek, velük ünnepelek majd. Az elmúlt hét, mivel kikerültem a csapatból, különösen nehéz volt számomra, de a feleségem és a lányaim végig mellettem voltak, ez a minimum, amit hálám jeléül tehettem” – árulta el az NB I-ben március 9. óta először eredményes játékos.

Eldőlt a bajnoki cím sorsa? – szegezte a kérdést Berkesi Judit, az M4 Sport műsorvezetője a csatárnak.

„11 pont az előnyünk, ez tetemes, azt hiszem ez a kérdés eldőlt. Remélem, a következő bajnokin matematikailag is lezárjuk a bajnokságot. Tudom, hogy korábbi csapatom, Honvéd ellen játszunk, örökre a szívemben őrzöm őket, de be kell fejeznünk, amit elkezdtünk” – jelentette ki a támadó, aki elárulta, pályára lépése előtt nem kapott különleges utasítást Szerhij Rebrovtól, a Vidinek lőtt két góljával csak a munkáját végezte.

(fotó: MTI/Kovács Tamás)„A mester nem mondott semmi különöset, csak sok szerencsét kívánt, mint mindig. Ez a munkám, gólokat kell szereznem és megnyerni a meccset. Azért jöttem a Ferencvárosba, hogy győzzek, tudom, néha nehéz eset vagyok, de mindig ilyen voltam. Az a legfontosabb célom, hogy minden meccsen sikerhez segítsem a csapatomat.”

Lanzafame a Ferencváros mezében ötödik alkalommal lépett pályára a Vidi ellen, de most volt először eredményes, rögtön kétszer, a 92. percben Elek Ákos nagy hibáját követően állította be a végeredményt.Bozsik Péter, korábbi szövetségi kapitány és az M4 Sport szakértője arról érdeklődött a Vidi ellen 13. és 14. bajnoki találatát szerző, ezzel góllövőlista élén Filip Holendert beérő csatárnál, hogy a nemzetközi porondon mire lehet elég a szinte biztosan bajnoknak tekinthető Ferencváros.

„Számomra a Ferencváros a legjobb magyar csapat, de a Bajnokok Ligája, illetve az Európa Liga csoportkörének eléréséhez muszáj lesz fejlődnünk, főként a felkészülési időszakban. A nemzetközi futball jelenleg más szintet képvisel, a Vidi természetesen egy kiváló csapat, de a magyar bajnokság elmarad attól, amit a Bajnokok Ligájában látunk. Fejlődnünk kell, de jó úton járunk.”