Négy ok, miért Böde Dániel lehet a Fradi nyerőembere a Vidi ellen

A Fradi támadói a mostani szezonban eddig nem brillíroztak a MOL Vidi ellen, de a statisztikák alapján Böde Dánielt érdemes lenne pályára küldenie a szombati rangadón a zöld-fehérek vezetőedzőjének, Szergej Rebrovnak.

A Ferencváros – MOL Vidi FC bajnokit szombaton 19:30-tól élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu, online pedig a forduló minden meccsét élőben láthatják.


Szombaton akár a bajnoki cím sorsa is eldőlhet, hiszen a listavezető Ferencváros a második MOL Vidit fogadja az OTP Bank Liga 29. fordulójában, s ha a zöld-fehérek győznek, úgy négy játéknappal a vége előtt tizenegy pontra duzzad a két csapat közti különbség.


A mostani bajnoki kiírásban a Fradi büszkélkedhet a legjobb gólkülönbséggel (+41), Szergej Rebrov együttese szerezte a legtöbb (61), és kapta a legkevesebb (20) gólt.


Az FTC négy leggólerősebb támadója, Davide Lanzfame (12), Varga Roland (10), Böde Dániel (7), és a vezetőedző által leginkább előnyben részesített Nikolai Signevich (4) együtt 33 gólt szerzett az NB I-ben, de a Vidi ellen eddig egyikük sem brillírozott a jelenlegi szezonban, igaz, nem is mindegyiküknek volt rá lehetősége.  
A fehérvári Pátkai Máté és a ferencvárosi Davide Lanzafame az OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Ferencváros-MOL Vidi FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 2-án. (MTI Fotó: Czagány Balázs) Davide Lanzafaménak még lehet esélye beérni a góllövőlistát 14 találattal vezető Holender Filipet (Fotó: MTI/Czagány Balázs)


Az előző idényben 18 találattal gólkirály Davide Lanzafame a számok alapján egyáltalán nem a Vidi réme, az olasz támadó a mostani kiírásban minden sorozatot figyelembe véve 262 perc alatt egyszer sem, a Vidi elleni kilenc élvonalbeli bajnokiján pedig két meccsen egyszer-egyszer volt eredményes a fehérváriak ellen – még a Honvéd játékosaként, de mindkét találkozón kikapott az együttese.
Az FTC játékosa, Varga Roland és a debreceni kapus, Nagy Sándor a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában játszott Ferencvárosi Torna Club - Debreceni VSC mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2017. november 4-én. (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt) Varga Roland bajnokin még adós egy Vidi elleni góllal   (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)Eddig Varga Roland sem tartozik a Vidi mumusai közé, 2015 februárja óta íródó ferencvárosi pályafutása során csak egyszer, egy Magyar Kupa-mérkőzésen vette be a fehérváriak kapuját, míg az NB I-ben tizenöt találkozó is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy betaláljon a soros ellenfélnek.

Nikolai Signevich 2019 január végén érkezett a Fradiba, az azóta lejátszott tíz tétmeccsén pedig négyszer volt eredményes, bajnokin viszont nem lépett még pályára a címvédő ellen. Tudja viszont, hogy vegye be a Vidi kapuját, ősszel a BATE Boriszov játékosaként egyszer megzörgette a fehérvári hálót.

Böde Dániel mindig szívvel-lélekkel küzdött, ha pályára lépett (elöl) (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)Meglepő, hogy a négy ferencvárosi támadó közül, Signevich mellett pont Böde Dániel az, akinek még csak játékperce sincs a címvédő ellen a jelenlegi bajnoki szezonban, pedig ezúttal lehet, nem ártana bizalmat szavazni neki.

1. A 32 éves csatár a 2007/08-as szezon óta NB I-es játékos, ezalatt huszonkét mérkőzésből (mérlege a fehérváriak ellen öt győzelem, öt döntetlen és tizenkét vereség) négyen volt eredményes a Vidi ellen, ezeken öt gólt szerzett, melyek közül három győztes találatnak bizonyult.

2. Érdekes adalék, hogy azon a négy bajnokin, mikor Böde betalált a fehérváriaknak, a Ferencváros mindig nyert.

3. Böde a magyar élvonalban összesen 44 győztes találatot jegyez és a most futó szezonban is nyerőembernek számít, hiszen négy győztes góljával a honvédos Holender Filip mögött második ebben a mutatóban.

4. További érdekesség, hogy a két csapat legutóbbi öt bajnokiján a Ferencváros csak akkor tudott pontot szerezni, amikor Böde a pályán volt.

2018/19:

Ferencváros – MOL Vidi FC 2–2 (Böde a padon, nem állt be)
MOL Vidi FC –Ferencváros 2–1 (Böde a keretben sem volt)

2017/18:

MOL Vidi FC – Ferencváros 3–1 (Böde a padon, nem állt be)
Ferencváros – MOL Vidi FC 3–1 (Böde a keretben sem volt)
MOL Vidi FC – Ferencváros 0–0 (Böde kezdőként lépett pályára)

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)