Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Gergő: „Gusztustalan célfutballt játszottunk”

m4sport.hu
A Soroksár kettős legyőzésével 10 év után ismét Magyar Kupa-döntőbe jutó Budapest Honvéd középpályása, Nagy Gergő a visszavágón aratott 3–0-s győzelem után nem finomkodott, némi önkritikával kiemelte, csapata „gusztustalan célfutballal” nyerte meg a párharc második találkozóját.

Az elődöntő 180 perce során mindössze 10 percen át nem állt továbbjutásra a Honvéd (még az első mérkőzésen, 1–1-nél), a kispestiek 2–1-es előnnyel érkeztek a szerdai visszavágóra és az első gól megszerzését követően már nem is kellett izgulniuk, végül a hajrára beindultak és 5–1-es összesítéssel jutottak be a Magyar Kupa döntőjébe, amelyben a MOL Vidi FC lesz az ellenfél május 25-én.

A lefújást követően az első gól előtti büntetőt kiharcoló, a harmadik találatnál pedig egy látványos kulcspasszt kiosztó Nagy Gergő az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, csapata eredménycentrikus futballt játszott, az összesítésbeli eredmény pedig némileg túlzó az NB II-es Soroksárra nézve.

„A vezetés megszerzéséig az történt, amire számítottunk, hogy visszaáll a Soroksár és keresik az 1–0 lehetőségét, ami továbbjutást ért volna számukra. Ahogy berúgtuk a büntetőt, megváltozott a meccs képe, azt gondolom, hogy a második gólunkig, azaz a 85. percig mondhatni gusztustalan célfutballt játszottunk. De megvan az eredménye, így kiütésesnek tűnik az eredmény, azért nem volt ennyire tiszta, de nagyon örülök a sikernek” – jelentette ki Kispest 26 éves középpályás, aki már a Vidi elleni fináléra gondolva felidézte a 2016/17-es szezon utolsó fordulóját, amelyben egy bajnoki döntőnek beillő mérkőzésen a Honvéd 1–0-ra legyőzte a Vidit és megszerezte az aranyérmet.

„Két éve bajnoki döntőt játszhattunk a Vidivel, most ezt megismételhetjük egy másik porondon, nagyon jó hangulatú mérkőzésre számítok, reményeim szerint tele lesz a Groupama Aréna, várjuk már nagyon” – tette hozzá Nagy.

A Magyar Kupa május 25-i döntőjét az M4 Sport és az m4sport.hu természetesen élőben közvetíti.

(forrás: M4 Sport) (forrás: M4 Sport)

További tartalmak