Musorujsag
Élő Eredmények

Vignjevic: Erősebb volt a Fradi és jobbak voltak a derbik Doll idejében

m4sport.hu/M4 Sport
Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője szerint nem a szép játékról szólnak a Fradi elleni derbik, mióta Sergei Rebrov irányítja a zöld-fehéreket, az ukrán szakember azonban nem érti kollégája kritikáját, és amondó, ahány ember, annyi nézőpont.

A Ferencváros–Újpest rangadót és az OTP Bank Liga 31. fordulójának összes mérkőzését élőben közvetíti az m4sport.hu.

„Amikor még Gera Zoltán és Hajnal Tamás is játszott, azok voltak a legjobb derbik, minőségi futball volt. Erősebbek voltak csapatként, és ezzel együtt jobban is játszottak” – fogalmazott a Játékoskijáróban a lila-fehérek mestere, aki a Doll- és a Rebrov-csapat közötti különbségekről is beszélt a két rivális történetének 226. bajnoki összecsapását megelőzően.

„A mostani Ferencváros sokkal fegyelmezettebb. Nem játszanak olyan látványosan, mint Doll idejében. Sokkal türelmesebbek, várnak a hibára, míg korábban sokkal szabadabban játszhattak a játékosok, így nekünk is könnyebb volt jól játszani. Rebrovval más: sokkal több a harc.”

Hozzátette, az ukrán érkezésével és a Fradi stílusváltásával a legutóbbi két derbi nem a szép játékról szólt.

„Sokkal jobban szerettem ellenük játszani két-három évvel ezelőtt, mert sokkal szebb volt a foci.”

„Nem értem, hogy mit ért sokkal szebb játék alatt” – reagált mosolyogva újpesti kollégája kritikájára az FTC vezetőedzője, Sergei Rebrov, aki amondó, ahány ember, annyi nézőpont.

„Valaki azt szereti, ha jól védekezik a csapat, valaki pedig azt, ha mindig támad. Én boldog vagyok, hogy ebben is megtaláltuk az egyensúlyt a csapatnál. Ez a legfontosabb” – vélekedett Rebrov.

Az ukrán szakembernek meggyőződése, hogy nem lehet csapatára rásütni a bélyeget, hogy kimondottan védekező vagy éppen támadó.

„Ezt próbáljuk átadni a játékosoknak is: hogy a legfontosabb, hogy a játék minden fázisában pontosan tudják, hogy mi a szerepük” – fűzte hozzá.

Rebrov nem zárta ki, hogy a múlt héten megszerzett 30. bajnoki cím után olyanok is pályára léphetnek a hátralévő három fordulóban, akik kevesebb szerepet kaptak a szezon során. Abban azonban biztos, bárkit is küldjön pályára szombaton, „az százszázalékig motivált lesz, és harcolni fog a klubért és a szurkolókért”.

További tartalmak