Musorujsag
Élő Eredmények

Fernandez: A szombati lesz a szezon legfontosabb meccse

M4 Sport
Nehéz sorsolása ellenére pozitívan áll a fennmaradó három fordulóhoz a bennmaradásért harcoló DVTK együttese. Szombaton a Vidivel csap össze a borsodi csapat, melynek játékosai úgy vélik, ha koncentráltak lesznek, akkor meg tudják szerezni a három pontot.

Az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti az összes NB I-es bajnoki meccset, a Kossuth rádióban pedig a 17 órás mérkőzések hajrájáról 18.30-tól a Körkapcsolásban közvetítenek.

Sorozatban harmadik éve küzd a DVTK a bennmaradásért, tavaly az utolsó mérkőzésen a Vidi ellen sikerült a bravúr a borsodiaknak, amelyet akár szombaton megismételhetnek Fernando Fernandezék.

„A tavalyi mérkőzés csodálatos volt – mondta az M4 Sportnak a diósgyőriek edzője. – Telt ház előtt tudtuk elérni a célunkat, és megnyerni azt a meccset. Ez az egész viszont hiányzott a mostani szezonunkból. Mindig ezt mondom a csapatomnak, de sosem értették, hogy miért nincs telt ház, miért nincs meg az az atmoszféra. Ez a legfontosabb, amit meg kell érteniük a következő idényre.”

A spanyol tréner hozzátette, a szombati meccs talán az egész szezon legfontosabb mérkőzése lesz a DVTK számára, mert ha bent szeretne maradni a csapat, akkor meg kell nyerniük a találkozót. Fernandez nehéz csatát vár, annak ellenére is, hogy a Vidi már nem lehet bajnok, kvázi tét nélkül léphet pályára a fehérvári együttes.

„A Vidi csapatként működik nagyon jól, szinte tökéletesen rendben van a védekezésük – emelte ki a DVTK-játékosa, Márkvárt Dávid, aki a szezon elején csatlakozott a diósgyőriekhez, de abszolút nem bánta meg döntését. – Mindenki tudja mi a feladata és előrefelé is nagyszerű egyéni játékosok vannak. Végig koncentrálnunk kell és akkor eredményesek tudunk lenni.”

Három mérkőzés van hátra a szezonból, a Diósgyőrnek pedig minden pontra szüksége van, de nem lesz könnyű dolga, a Vidi után a Honvéddal és az Újpesttel kell megküzdenie a 3 pontért.

„Az biztos, hogy nem könnyű a sorsolásunk. Három nehéz ellenféllel játszunk, így tudjuk kihasználni a bennmaradást – vélekedett Prosser Dániel. – Ha koncentráltak vagyunk, akkor meg tudjuk csinálni.”

További tartalmak