Musorujsag
Élő Eredmények

Csoportgyőztes az U17-es válogatott – egy nagy győzelem kell a vb-hez

Csoportgyőztes az U17-es válogatott – egy nagy győzelem kell a vb-hez

UEFA
Már biztosan negyeddöntős az Európa-bajnokságon a két meccs után hibátlan U17-es magyar labdarúgó-válogatott. A világbajnokságra az írországi torna első öt helyezettje jut ki, azaz egy akadályt még mindenképp vennie kell Preisinger Sándor együttesének.

A mieink a szombati bemutatkozásukon a portugálokat (1-0) és kedd délután az izlandiakat (2-1) is legyőzték, és mivel a portugál–orosz 2-1-re végződött, mindenképp elsőként zárják a C csoportot.

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, ezért ebben a tekintetben nem oszt, nem szoroz a pénteki oroszok elleni találkozó.

Az állás:
1. Magyarország 6 pont
2. Izland 3 (4-4)
3. Portugália 3 (2-2)
4. Oroszország 0

A vb-kvalifikáció legegyszerűbb módja, ha a negyeddöntőt is sikerrel veszik fiataljaink, ugyanis legjobb négy helye tuti Brazíliában. A következő körben a D csoport másodikja jön szembe, az egyaránt hatpontos spanyol és olasz válogatott közül az egyik (a pénteki harmadik fordulóban egymás ellen lépnek pályára).

Ha nem jönne össze az elődöntőbe jutás, akkor is akadhat még esély a vébére, méghozzá az ötödik hely megkaparintásával. Ezen a meccsen a nyolc között kiesők két legjobbika találkozik. A negyeddöntők vesztesei között az alábbiak rangsorolnak:

– jobb helyezés a csoportkörben (azaz a csoportgyőztesek a csoportmásodikok előtt vannak);
– jobb eredmény a csoportkörben (pontszám, gólkülönbség, szerzett gólok);
– jobb eredmény a negyeddöntőben (pontszám, gólkülönbség, szerzett gólok);
– jobb helyezés a csoportkört és a negyeddöntőt összesítő Fair Play-táblán;
– magasabb koefficiens a selejtező sorsolásakor;
– sorsolás.

Azaz csoportelsőként elég jó eséllyel folytatja a magyar válogatott, és az oroszok legyőzése még jobb helyzetet teremtene, egy párharcot mindenképp vennie kell a jövő évi U18-as brazíliai vébéért. A negyeddöntőket vasárnap és hétfőn rendezik, az elődöntőket és a vb-playoffot jövő csütörtökön, a döntőt pedig jövő vasárnap.

A C csoport további programja:

péntek, 18 óra:
Oroszország–Magyarország
Portugália–Izland

Az orosz–magyar találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: (Fotó: mlsz.hu)

További tartalmak