Musorujsag
Élő Eredmények

Hajnal Tamás: Hogy a klubjával meg tudjunk egyezni, ahhoz nincs szükségünk az ügynökére

Hajnal Tamás: Hogy a klubjával meg tudjunk egyezni, ahhoz nincs szükségünk az ügynökére

m4sport.hu
Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója az M4 Sporton reagált Ivan Petrjak átigazolásával kapcsolatban elhangzott komoly vádakra.

„Két fél van, akiket figyelembe kell venni: az egyik a játékosnak a klubja, a másik a játékos ügynöksége. Ahhoz, hogy mi a klubjával meg tudjunk egyezni, ahhoz nincs szükségünk az ügynökére. Ugyan ők szeretnék ilyenkor mindig, hogy vonjuk be őket, hogy ők mindent el tudnak intézni, csak rajtuk keresztül lehet a másik klubbal megegyezni. Ők próbálják a saját kezükben tartani az irányítást. Mi viszont klubként annyira határozottak és erősek vagyunk, hogy mi szeretünk közvetlenül a klubbal tárgyalni, ami ebben a folyamatban is végig jelen volt. Szerhij Palkin úrral, aki a Sahtar ügyvezető igazgatója mind emailben mind telefonon hosszabb időn keresztül egyeztettünk és el is értünk a megegyezéshez, ehhez nincsen szükségünk a játékos ügynökére” – mondta a Hajnal Tamás, akinek a vezetésével tárgyalásban állt a két klub.

A Fradi sportigazgatója indokolatlannak érzi, hogy Petrjak ügynöke egyéves időszakról beszélt az üggyel kapcsolatban: „Az ügynök említette, hogy >>egy éven keresztül<<, de egy éve került a játékos hozzánk kölcsönbe. Az nem szokás, hogy egy hónappal később már ajánlatot tesz egy klub egy hosszabb távú szerződéssel kapcsolatban. Mi ezt nagyon időben, már az ősz folyamán megtettük, írásban is jeleztük a Sahtar számára. Ott először még nagyon eltérőek voltak az álláspontok, az igények a Sahtar részéről, ezért is volt, hogy megszakadtak ezek a tárgyalások, ami teljesen normális egy ilyen folyamat során. Mi Ivannak mindig jeleztük, hogy számolunk vele és azon leszünk, hogy megoldást találjunk. Természetesen a kereteinken belül és amit még ésszerűnek tartunk. Mindig kommunikáltuk, hogy nem fogunk tenni olyan ajánlatot, amelyet esetleg nem tudnánk vállalni.”

Ivan Petrjak

A tárgyalások tavasszal fordultak célegyenesbe, azonban az ügynökség részéről a Fradi számára elfogadhatatlan ajánlat hangzott el: „Körülbelül két hónapja komolyra fordultak a tárgyalások, akkor viszont az ügynökség részéről olyan számok hangzottak el, amelyekre mi mondtuk, nem tudunk és nem is szeretnénk versenyezni” – mondta Hajnal. Hozzátette, a lehető legjobb ajánlatot tették meg a labdarúgó számára, amellyel a legjobban fizetett Fradi-játékos lett volna – cáfolva ezzel a játékosügynök szavait.

Hajnal Tamás arra is kitért, hogy Petrjak ügynöke, Ivan Pirozhenko sokat támadta az M4 Sportnak adott interjúban Orosz Pál klubigazgatót: „Ezzel az egész Ferencvárost támadja, ez nem egyszemélyes klub, hanem mi közösen döntünk el mindent és közösen cselekszünk. Szerintem amit ő (Pirozhenko) is említett, hogy Ivan jól teljesített ez ennek is volt köszönhető. Egy olyan környezetben játszott, ahol a teljes bizalmat érezhette a vezetőedző, a klub és a játékostársak részéről. Ez hozzájárult ahhoz, hogy a karrierjében most tudott egy ugrást tenni és mi is hajlandóak voltunk a jelenlegi fizetésének majdnem a kétszeresét ajánlani neki, ezzel is mutatva, mennyire bízunk benne, mennyire szeretnénk továbbra is a csapatban tartani.”

„Volt két ajánlat. Más külföldi ajánlatok nem voltak, itt a Vidi és köztünk dőlt el a verseny. Én azt mondom, a játékos kezében van mindig a végső döntés, felnőtt emberről beszélünk. Ivan 25 éves, tudja, milyen fontos döntés ez az életében, biztos vagyok abban, hogy ő hozza ezt meg, legalábbis nagyon nagy szerepet játszik benne.”

A sportmenedzser a Vidi ajánlatával kapcsolatban elmondta, horribilis összeg volt, amellyel nem tudtak versenyezni, az ultimátum időpontját pedig kifogásolta: „Pont a derbi előtti délután. Kora reggel én még a játékossal ültem, mondtam neki, nyugodtan gondolja át, fontos mérkőzés jön, ne érezze magát nyomás alatt, hanem a hétvége után majd leülünk újra. Ehhez képest néhány órával később a Sahtartól kellett megtudnunk, hogy egy aláírt szerződést kaptak a játékostól, ami tényleg sokként ért minket.”

„Szerintem nem jó, ha a két rivális egymástól próbálja elvenni a jó játékosokat. Szerintem a közös cél a magyar labdarúgás érdekében mindenképpen az, hogy két erős csapatunk legyen, de ha a nemzetközi focit nézzük, ilyen előfordul.”

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Petrjak ügynöke szerint a szurkolók csak egy oldalról informálódtak
Az utóbbi napokban nagy vihart kavart Ivan Petrjak átigazolási ügye. Az ukrán labdarúgó a Ferencvárostól a MOL Vidihez igazol. A kacifántos transzferről Petrjak ügynöke, Ivan Pirozhenko komoly vádakat fogalmazott meg a Ferencvárossal és Orosz Pállal szemben. <a href="https://www.m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2019/05/07/hajnal-tamas-hogy-a-klubjaval-meg-tudjunk-egyezni-ahhoz-nincs-szuksegunk-az-ugynokere/" target="_blank" rel="noopener">Pirozhenko szavaira Hajnal Tamás reagált az M4SH-ban.</a>
Magyar futball
Rebrov szerint túl drágák a Fradi által kiszemelt magyar fiatalok
A Ferencváros vezetőedzője szerint a magyar futball utánpótlásának fejlődése érdekében szükség lenne egy erős U19-es bajnokságra. A ritkán megnyíló Szerhij Rebrov az M4 Sport Góóól!2 című műsorában adott felszabadult, mosolygós interjút, amelyben azt is elmondta, hogy azok a fiatal magyar tehetségek, akik iránt a Fradi érdeklődik, hirtelen megdrágulnak.
Magyar futball