Preisinger: Jó úton járunk, ebből nem engedhetünk

A ma este az ünneplésé, de szerdától már a következő ellenfél, Oroszország legyőzése lebeg az U17-es labdarúgó-válogatott előtt, nyilatkozta Preisinger Sándor szövetségi edző a Kossuth Rádiónak, attól függetlenül – ami a beszélgetés után vált biztossá –, hogy továbbjutást, mi több csoportelsőséget ért Izland legyőzése.

(forrás: MLSZ)
„A mérkőzés úgy alakult, ahogy vártuk, nagyon erős és masszív izlandi csapattal találtuk magunkat szembe. Az első félidőben ragyogóan játszottunk. Játéképítésben is elég sok lehetőségünk adódott, szép gólt rúgtunk, voltak helyzeteink, ők nem nagyon tudtak kibontakozni” – kezdte a látottak értékelését a szakember, aki szerint megrúghatták volna a második góljukat is, aminek elmaradása a második félidő elején ütközött ki, mivel az első adódó helyzetből, ahogy szokták, ki is egyenlítettek az izlandiak.

„Utána meg is zavarodott kicsit a csapat, mert egyáltalán nem volt addig benne, hogy gólt fogunk kapni. Pár perc után azért rendeztük a sorainkat, irányítottuk a  mérkőzést, igazi helyzet nélkül. Aztán volt egy-két góllal kecsegtető lehetőség. Egészen az utolsó percig így is volt ez, majd egy előreívelt labda az egyik izlandi srác kezére pattant a labda. Vagy elütötte... az a lényeg, hogy tizenegyes volt, amit a Németh Andris berúgott, így viszonylag sima győzelem lett belőle” – mondta felszabadultan.

Preisinger elárulta, a továbbjutás és mint kiderült, a biztos első hely megünneplését követően holnaptól már az orosz mérkőzés kerül fókuszba. „Hiszen az eredmény kell, mert a továbbjutástól függetlenül, a pontok számát tekintve fontos lesz, hogyha esetleg a negyeddöntő nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, akkor a világbajnokságra a repülőjegyért tudjunk játszani még egy meccset.” Hogy milyen út, utak vezetnek a vb-re, arról ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.

„Az irány jó, éppen ezért ebből nem szabad engedni egy pillanatra se, mert ha az ember átkerül a másik oldalra, nagyon nehéz visszakerülni” – ecsetelte a tréner, miért nem fogja vissza a fiúkat. Rámutatott, a selejtezők a csoportkör eredményei bizonyítják, hogy kiegyensúlyozott a csapat. „Nagyon reméljük, hogy fizikailag is rendbe tudjuk tartani a társaságot úgy, hogy az nem fog meglátszani a következő mérkőzéseken.”

Messzebbre is tekintett. Kiemelve, továbbra is a koncentráltság lesz a legfontosabb, „mert a következő körben nagy valószínűséggel a spanyol, az olasz vagy a német válogatott jöhet. Ezek ellen a csapatok ellen azért nem olyan könnyű játszani, és ha a mentális része rendben lesz és tesszük a dolgukat, akkor igazán csalódottak nem lehetünk már”.


A Kossuth Rádió teljes interjúját a lejátszót elindítva hallgathatja meg.

A C csoport további programja:

péntek, 18 óra:
Oroszország–Magyarország
Portugália–Izland

Az orosz–magyar találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.