„Hiányzott a szerencse” – Értékelések az NB I-es forduló után

Annak ellenére, hogy az utóbbi nyolc meccséből 7-et elveszített Lucsánszky Tamás együttese az MTK Budapest, a szakvezető úgy véli, a szerencse hiányzott csapatának az utóbbi fordulókban, így most az utolsó játéknap előtt szinte lehetetlen küldetést kell végrehajtania csapatának. Íme a 32. forduló edzői értékelései.

MOL Vidi – MTK Budapest:

„Az utóbbi hetekben a szerencse hiányzott, így ezen a meccsen is” – vélekedett az MTK márciusban kinevezett edzője, Lucsánszky Tamás, aki nyolc forduló alatt három pontot tudott gyűjteni a kék-fehérekkel, a 26. fordulóban 2-1-re verték a DVTK-t. A szakember megjegyezte, a mérkőzés elején kényszerűségből változtatnia kellett a felálláson, majd kétszer is kényszerűségből cserélt.
„Nyilván az volt a célunk, hogy a saját kezünkben maradjon a sorsunk, ezért mindent meg is tettünk. Rendkívül szerencsétlenül alakult számunkra ez a hét, egész egyszerűen nem tudtunk felállni, ahogy kellett volna, a mérkőzésen is így volt, további kényszerű megoldásokkal kellett próbálkozunk. Éppen ezért, nem tudom elmarasztalni a fiúkat ezért a mérkőzésért, peches szituációkból kaptunk ki, azt gondolom. De persze megérdemelten nyert a Vidi.”
Az 53 éves tréner hozzátette, az utolsó fordulóban szinte lehetetlen küldetést kell végrehajtaniuk.
„Nem könnyűek az ilyen mérkőzések, amikor az ellenfél nagyon motivált, mi pedig már bebiztosítottuk a második helyet – vélekedett Marko Nikolic a fehérváriak szerb edzője. – Ez egy olyan találkozó volt, amit a szurkolók nagyon szeretnek. sok helyzet, sok gól. Persze én láttam a hibákat, de csak az számít, hogy nyertünk és most már készülünk a Haladás elleni mérkőzésre."

Paks – Kisvárda:

„Atomváros! Atomváros!” – skandálták a szurkolók, miközben a paksi csapat edzője, Csertői Aurél az M4 Sportnak adott interjút. „Nem engem ünnepelnek, hanem a csapatot – mondta Csertői, akinek csapata a Kisvárda ellen kiharcolt 1-0-s győzelemmel biztosan bent maradt az élvonalban. – Azért látszódott, hogy élet-halál harcot vív a két csapat. Ez egy 1-0-s mérkőzés volt, mi rúgtuk, megérdemelten nyertünk.”
„Nem akarom sorolni hány infarktusom volt a kispadon – tette hozzá – talán újra is élesztettek. De ez ilyen.”
A Kisvárda vezetőedzője, Dajka László is nagy taktikai csatáról beszélt, úgy érzi, mindkét csapat kivárásra játszott. „Igazából kicsit talán többet kezdeményeztünk, de a meleg vagy nem tudom mi miatt egy-két játékosunk nem úgy mozgott, ahogy szerettük volna.” Elmondta, nincs más dolguk, mint az utolsó fordulóban hazai pályán tartani a három pontot, és akkor meglesz a bennmaradás is.

Budapest Honvéd – DVTK

Supka Attila interjúja elején kiemelte, szerinte hatalmasat tévedett a játékvezető a DVTK tizenegyesénél, nem véletlenül reklamált mindenki, úgy gondolja, hiba volt elengedni a szabadrúgást.
„Elvégezte a Diósgyőr a szabadrúgást, utána ráfújt a labdára. Mindenki azt gondolta, hogy kifelé jön szabadrúgás és megfogta a játékos a labdát. Ilyet még nem láttam. Ez egy nagyon nagy befolyásoló tényező volt a második félidő harmadik vagy negyedik percében.” A szakember elárulta nem tudták rendezni soraikat, de ennek ellenére megfordították a mérkőzés állását, de az utolsó percekben nagy hibát vétettek, így a DVTK ki tudott egyenlíteni.
„Ezen a mérkőzésen az érzelmek nagyobb szerepet játszottak, mint mondjuk a taktika – értékelt Fernando Fernandez diósgyőri edző. – A játékosok mindent kiadtak magukból, elégedett vagyok velük és büszke vagyok rájuk, megvolt arra is az esélyünk, hogy három ponttal utazzunk haza. A legfontosabb az volt számunkra, hogy a kieső helyről elkerüljünk, ez sikerült, így most van egy hetünk, hogy készüljünk az Újpest elleni mérkőzésre, ami egy igazi döntővel ér fel."

Mezőkövesd – Haladás

„A becsületünk mindennél fontosabb, küzdünk az utolsó mérkőzésen is. Szerencsére eljutottunk oda, hogy már mérkőzésen és edzésen sem, kell motiválni senkit – értékelte a Haladás elleni találkozót Kuttor Attila a kövesdiek trénere – de így is megvan a felkészítés minden meccsre. Nem játszottunk jól, a mai mérkőzésen, ezért kellett az, hogy maximális akarattal hozzuk le a meccset. Szeretnénk minden találkozón tovább fejlődni, erre a szezonra ezt tudtuk kihozni, de bízunk benne, hogy a következő szezonban még többet tudunk kihozni belőle. Valószínűleg jövőre is a bennmaradásért harcolunk, aztán majd meglátjuk, az mire elég."
Horváth Ferenc megjegyezte, már a mérkőzés előtt sem volt sok esélyük a bennmaradásra, de tisztességgel és hittel küzdött csapata. „Talán az a pici dolog hiányzott, amit a Paks meccs végén elvesztettünk. Az a pici hit, ami segíthetett volna ebben a helyzetben. Nem panaszkodhatok, mert végig uraltuk a mérkőzést, nálunk volt többet a labda, az ellenfél térfelén tudtunk játszani. Utána már életveszélyesek voltak a Mezőkövesd kontrái, cserélni sem tudtunk mert már az elején cserélni kellett és nagyon taktikáról sem beszélhetünk, mert menni kellett előre."

Újpest – Puskás Akadémia


"Azt nem tudom mondani, hogy a maxumot kihoztuk a csapatból, de a játékosok remekül küzdöttek egymásért, motiváltak voltak így ennek is köszönhető, hogy így zárjuk ezt az évet" - értékelt Komjáti András, a felcsútiak mestere a biztos bennmaradást jelentő győzelem után.
"Nem csak a koncentrációval volt a gond, egyszerűen nem lehetett látni, hogy it és hogyan akarunk. A büntetőnél is ezt a tanácstalanságot láttam. Ez a mérkőzés ma nagyon rosszul sikerült, a bekapott gólinkba minden benne volt" - értékelt érthetően csalódottan Nebojsa Vignjevics, a lilas-fehérek trénere.

Ferencváros – DVSC

„A szurkolóinknak fontos szerepük volta mai győzelemben, a fiúk szeretnek sok néző előtt játszani. Már nincs rajtunk nyomás, ez is közrejátszott abban, hogy felszabadultan futballoztunk” – értékelte a győzelmet a bajnokcsapat vezetőedzője, Szerhij Rebrov, aki úgy érzi, csapata kellőképpen kipihenten vághat neki a nemzetközi kupaselejtezőknek.
„Nagy akarattal játszott a csapat, de kapkodtunk és rossz döntéseket hoztunk, pontosabbnak kell lenni a végjátékba” – nyilatkozta a DVSC-t irányító Herczeg András.