Lanzafaméék évtizedes negatív rekorddal lehetnek gólkirályok

Lanzafame és Holender 15 gólnál jár egy fordulóval a bajnokság vége előtt. Tavaly Eppel 16 góllal lett első.

Holender Filip (Fotó: mlsz.hu) Holender Filip (Fotó: mlsz.hu)A végéhez közeledik a labdarúgó OTP Bank Liga. Az első kettő és az utolsó helyezett biztos, de még számos nyitott kérdés van. Ilyen többek között a gólkirály személye. Jelenleg Davide Lanzafame (FTC) és Holender Filip (Honvéd) állnak az élen 15-15 góllal. Őket Varga Roland (FTC) és Jozip Knezevic (Puskás) követi 12-12 góllal, míg a mezőkövesdi Stefan Drazicnak 11 gólja van.

Ha a két élen álló nem szerez gólt az utolsó fordulóban és nem éri utol őket senki, akkor 2014 után ismét ketten osztoznak a címen. Akkor Simon Attila és Nemanja Nikolics 18 góllal lett társgólkirály.

Épp Nikolics volt az, aki legutóbb duplázni tudott, ez most Lanzafamének sikerülhet, hiszen ő tavaly is begyűjtötte a címet 18 góllal. (Ha Holender nyer, akkor viszont ismét a kispesti csapatból kerül ki a győztes, akárcsak az elmúlt két évben.)

Amennyiben idén a 15 gól elég lesz a gólkirályi címhez, akkor az elmúlt negyven év legkevesebb góljával lesz megkoronázva a két játékos. Ha egy gólt szereznek, akkor beállítják Eppel tavalyi rekordját, kettővel pedig 17 gólosak lesznek, pont annyi, amennyivel két éve gólkirály lett Böde Dániel.