Fernando: Csak le kell győznünk az Újpestet

A bennmaradásért küzdő DVTK vezetőedzője szerint a lelki felkészítés a legfontosabb az OTP Bank Liga utolsó fordulója előtt, amelyben csapata az Újpestet fogadja vasárnap 17 órától.

Az NB I. 33. játéknapja előtt két kérdés maradt: a Haladáson kívül melyik csapat esik ki, valamint az sem dőlt még el, melyik együttes szerzi meg a bronzérmet. A Diósgyőr–Újpest mérkőzés mindkét csapat számára nagy téttel bír, a miskolciak ebben a szezonban is az utolsó mérkőzésen harcolhatják ki a bennmaradást.

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában a DVTK – a szezon egyik legfurcsább tizenegyesének is köszönhetően – 4–4-es döntetlent játszott a Hungária körúton a Honvéd ellen. Ez volt a tizedik idegenben szerzett pont, ami nagyon sokat érhet a végelszámolásnál, hiszen ezzel a tizedik, éppen bennmaradást jelentő helyről várhatja a Diósgyőr az utolsó fordulót, amelyben az Újpesttel játszik.

„Nem könnyű az ilyen mérkőzésekre felkészülni – nyilatkozta Fernando Fernandez, a Diósgyőr edzője az M4 Sportnak. – Tavaly is hasonló szituációban voltunk, azonban akkor merőben más volt a helyzet, most csak le kell győznünk az Újpestet, azaz a saját kezünkben van a sorsunk. Ha nyerünk, akkor nem kell számolgatnunk, nem kell néznünk a többi mérkőzés eredményét. Tavaly megcsináltuk az utolsó fordulóban a bravúrt, megvertük itthon a Videotont, és utána izgultunk a többi pályán születő eredmény miatt.”

A spanyol tréner hozzátette, az utolsó forduló előtt a lelki felkészítést tartja a legfontosabbnak. „Mentálisan kell ráhangolódniuk a játékosoknak a találkozóra. Nagyon fontos, hogy hazai pályán játszunk, a saját szurkolóink előtt, és ez hatalmas támogatást fog jelenteni.”

Vernes Richárd korábbi csapata, a Honvéd ellen mesterhármast ért el az előző fordulóban, amely az első ilyen bravúrja az élvonalban. Összesen hét gólnál jár, ezzel átvette a vezetést a házi góllövőlistán. Most igazi tétmérkőzés következik, ahol a DVTK az első osztályú tagság meghosszabbításáért, az Újpest a bronzéremért lép pályára.

„Az Újpest elleni mérkőzések mindig, még a Honvéd játékosaként is kiélezett mérkőzésnek, rangadónak számítottak. Mindig megvan a drukk bennem, hogy az Újpest ellen eredményes legyek, ráadásul nagyon fontos, hogy bennmaradjon a csapat, úgyhogy nagyon fontos mérkőzés elé nézünk és mindenképpen szeretnénk a kilátogató nézőket jó játékkal és győzelemmel kiszolgálni.”

A vasárnap 17 órakor kezdődő DVTK–Újpest meccset az m4sport.hu közvetíti élőben.