Musorujsag
Élő Eredmények

Rossi kihirdette az azeriek és a walesiek elleni bő keretét

m4sport.hu
A Debrecen két fiatal védője, Pávkovics és Ferenczi először kapott meghívót, de Zsótér és Vida is csak a kerettagságig jutott eddig, így akár több újoncot is avathat a következő Eb-selejtezőkön a kapitány.
Szalai Ádám gólöröme a Magyarország - Horvátország Eb-selejtezőn a Groupama Arénában 2019. március 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd) Szalai Ádám gólöröme a Magyarország – Horvátország Eb-selejtezőn a Groupama Arénában 2019. március 24-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Marco Rossi szövetségi kapitány kijelölte 32 tagú bő keretét s soron következő két Európa-bajnoki selejtezőre. A magyar labdarúgó válogatott június 8-án Bakuban Azerbajdzsán, majd három nappal később a Groupama Arénában Wales együttesével játszik.

A debreceni Ferenczi János és Pávkovics Bence még sosem volt felnőtt kerettag, Vida Krisztopher és Zsótér Donát viszont a bő keretben már szerepelt. Gróf Dávid, Eppel Márton és Fiola Attila pedig hosszabb idő után kaptak újra meghívót.

A kapitány a Telkiben tartott sajtótájékoztatón elmondta, sok mindent kellett mérlegelnie, hiszen még egy forduló hátra van a bajnokságból és a Magyar Kupa fináléja is befolyásolhatja a keret alakulását. Rossi elmondta, Sallai Roland azért nincs a keretben, mert félévnyi kihagyás után még nincs olyan állapotban, hogy erősítést jelentene, de 99 százalék esélyt lát arra, hogy a szeptemberi selejtezőkön már a keret tagja lesz.

Kádár Tamás már Telkiben tartózkodik, mert kisebb sérülés miatt nem játszotta végig a legutolsó bajnokiját, így kérte klubját, hogy mielőbb itthon lehessen és itt kezelhessék. Rossi szerint mérlegelni kell, hogy mennyire jön rendbe a sérülése, és az első meccsig teljesen fel tud e gyógyulni az egyébként alapembernek számító védő.

Az azeri meccs előtt nagyjából két hét áll az együttes rendelkezésére, ami a kapitány szerint jó lehetőség a taktikai elemek gyakorlására. Ez még akkor is igaz, ha a játékosok a bajnokság végén érthetően fáradtabbak a megszokottnál.

Egy magyar szakvezetőnek az a feladata, hogy figyelje az utánpótláscsapatokat. Egy kapitánynak főleg, hiszen a válogatottba mindig új életet kell vinni. A fiatalítás mindig egy fontos feladat, de az ő beépítésük nem egy egyszerű dolog. Erre jó példa Szoboszlai Dominik, akit sokan már korábban a válogatottban akartak látni, de én úgy gondolom, jó döntés volt, hogy márciusban hívtam be először” – mondta a kapitány a fiatalok beépítésével kapcsolatban.

Rosi bízik benne, hogy sikerül a két találkozón hat pontot szerezni, bár tudja, a modern futballban bármi megtörténhet. „A Horvátország elleni meccs után is elmondtam, azt a győzelmet egy azeri győzelemmel kell folytatni. Ugyanakkor ha kötelező győzni, az nem egyszerű. Igyekszünk felkészülni és semmit nem akarunk a véletlenre bízni„.

A válogatott bő kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol-Vidi FC)
Védők: Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (DVSC), Fiola Attila (Mol-Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Árisz Szaloniki), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Pávkovics Bence (DVSC), Vinícius Paulo (Mo-Vidi FC), Willi Orbán (RB Leipzig)
Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol-Vidi FC), Nagy Ádám (FC Bologna), Pátkai Máté (Mol-Vidi FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)
Támadók: Bódi Ádám (DVSC), Dzsudzsák Balázs (ai-Ittihad), Eppel Márton (Kajrat Almati), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting Kansas KC), Szalai Ádám (TSG Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC), Vida Kristopher (DAC), Zsótér Donát (Újpest FC)

A magyar együttes programja:
Június 8., szombat
18.00: Azerbajdzsán–Magyarország
Június 11., kedd
20.45: Magyarország–Wales
Szeptember 9., hétfő
20.45: Magyarország–Szlovákia
Október 10., csütörtök
20.45: Horvátország–Magyarország
Október 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Azerbajdzsán
November 19., kedd
20.45: Wales–Magyarország

További tartalmak