Rossi: Győzni megyünk Azerbajdzsánba

A három pontért utazik Azerbajdzsánba a magyar labdarúgó-válogatott – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány, amikor kihirdette bő keretét a következő két Európa-bajnoki selejtezőre.

Az olasz edző az M4 Sportnak elmondta, a korábban is alkalmazott szempontok alapján választotta ki, hogy kit hív be a bő keretbe.

„A modern futballban nagyon fontos, hogy egy játékosnak legyen megfelelő sebessége és robbanékonysága. Ha ezek megvannak, akkor egy lépéssel a többiek előtt jár. Ezen kívül pedig formában kell lennie és jól játszania. Ahogy mindig, úgy most is ezek alapján válogattam össze a játékosaimat. A stábommal nagyjából mindenkit figyelünk, és azért hívom össze az adott keretet, mert a legutóbbi időszakban ők teljesítettek a legjobban.”

A válogatott május 27-én találkozik Telkiben, és az utóbbi alkalmaknál több ideje, csaknem két hete lesz felkészülni az Azerbajdzsán és Wales elleni mérkőzésekre. A szövetségi kapitány szerint ez a taktikai elemek begyakorlásában játszhat nagy szerepet. Marco Rossi hozzátette, hogy az azeriek elleni találkozó az egyetlen, ahol a magyar csapat esélyesnek számít.

„Nagyon sok múlik ezen a két mérkőzésen. Az Azerbajdzsán ellenin különösen, hiszen papíron ők az egyetlen ellenfél, amelyikkel szemben mi vagyunk az esélyesek. A horvátok ellen viszont bebizonyítottuk, hogy sokszor nem az történik a pályán, mint amit előre várnak az emberek. Ezt akarjuk majd elkerülni, amihez alázatosnak és rendkívül koncentráltnak kell lennünk. Azt pedig ki sem emelném, hogy harcolniuk kell a pályán a játékosoknak, hiszen manapság análkül semmi esélyed nincs, bárki legyen az ellenfél.”

A magyar válogatott június 8-án idegenben lép pályára Azerbajdzsán ellen, három nappal később pedig a Groupama Arénában fogadja Walest. Szalai Ádámék két lejátszott mérkőzés után három ponttal a harmadik helyen állnak csoportjukban.

A magyar válogatott bő kerete Azerbajdzsán és Wales ellen (Forrás: M4 Sport) A magyar válogatott bő kerete Azerbajdzsán és Wales ellen (Forrás: M4 Sport)A magyar labdarúgó-válogatott bő kerete:
kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Vidi FC)

védők:
Baráth Botond (Sporting Kansas KC), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (Debreceni VSC), Fiola Attila (MOL Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Árisz Szaloniki), Lovrencsics Gergő (Ferencvárosi TC), Pávkovics Bence (Debreceni VSC), Vinícius Paulo (MOL Vidi FC), Willi Orbán (RB Leipzig)

középpályások:
Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (MOL Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (MOL Vidi FC), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg)

támadók:
Bódi Ádám (Debreceni VSC), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad), Eppel Márton (Kajrat Almati), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas KC), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Roland (Ferencvárosi TC), Vida Kristopher (DAC), Zsótér Donát (Újpest FC)