Musorujsag
Élő Eredmények

Herczeg András jelentheti a debreceni titkot

m4sport.hu
Két éve vette át a csapatot, hogy megmentse a kieséstől, idén dobogósok lettek, jöhet a nemzetközi szereplés.
Herczeg András Herczeg András

A Debrecen a harmadik helyen végzett a vasárnap záruló labdarúgó OTP Bank Ligában, így biztos, hogy jövőre az Európa Liga selejtezőjében szerepelhet. A csapat vezetőedzője Herczeg András, akivel a klub eddigi legnagyobb sikerét érte el, amikor a 2009/10-es idényben a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott.

A szakember negyedszer irányítja a Lokit. Vezetőedzőként két-két bajnoki cím (2009, 2010), Magyar Kupa-győzelem (2008, 2010) és Szuperkupa-győzelem (2009, 2010), BL-, és EL-csoportkörbe jutás kötődik a nevéhez. Mégis amit az elmúlt két évben csinált a csapattal, felér bármelyik eddigi sikerével.

A 2016/17-es szezonban az utolsó fordulóban vette át a Debrecent, mégpedig igen veszélyes szituációban, hiszen a záróforduló előtt valós esély mutatkozott rá, hogy a Loki egy vereséggel a másodosztályban folytatja.

Az utolsó meccsen aztán magabiztosan legyőzték a DVTK-t, Herczeg pedig folytatta a következő szezonban. Az idény első győzelmére ugyan a hatodik fordulóig kellett várni, utána azonban egy kilenc meccses veretlenségi széria következett. A debreceniek a gyengébb kezdés után aztán végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, végül az 5. helyen végeztek.

Idén aztán már nem volt ilyen nagy hullámvölgy, hiszen nagyon jól kezdték a bajnokságot, az első öt fordulóban veretlenek maradtak. A 17. fordulóig a 4. és a 7. hely között ingáztak, tíz fordulóval a vége előtt az 5. helyen álltak, utána viszont már csak az volt a kérdés, hogy a 3. vagy 4 helyen végeznek. Az Újpesttel és a Honvéddal voltak versenyben a dobogóért, de magabiztosan tartották maguk mögött a két fővárosi riválist.

A szezon során csak a Vidi és a Kisvárda tudott kétszer is nyerni ellenük, és igazán nagy verést nem kaptak, két 3-0-ás vereség (Honvéd, Kisvárda) a legrosszabb eredményük. A DVSC 14 alkalommal hagyta el  győztesen a pályát, 9 döntetlen mellett 10-szer kapott ki, összesen 44 gólt szerzett és 39-et kapott. Herczeg András a kiváló eredmény mellett a tőle megszokott módon építette be a fiatalokat (Zsóry) a rutinosabb (Tőzsér), helyi kötődésű játékosok közé.

Nem véletlenül mondta az utolsó, Paks elleni mérkőzés után, nagyszerűen teljesítettek játékosai egész évben, nagyon jó kollektívát alkotnak, le a kalappal a teljesítményük előtt. Arról már nem beszélt, hogy mindez valószínűleg nem jött volna létre Herczeg András nélkül.

További tartalmak