Ősszel a dobogó sem tűnt elérhetetlennek, mégis kiesett az MTK

Újonctól remeknek számító őszi szezon, nagy célok, korábbi válogatott játékosok sora. De tavasszal 15 meccsen csak hét pontot szerzett az MTK, így semmi meglepő nincs a kiesésében.

Vogyicska Bálint, az MTK játékosa, miután csapata 4-1-re kikapott Budapest Honvédtól és ezzel kiesett a labdarúgó OTP Bank Ligából a bajnokság utolsó, 33. fordulójában. MTI/Illyés TiborAz MTK labdarúgócsapata a Honvédtól elszenvedett 4-1-es vereséggel búcsúzott az élvonaltól. A kék-fehérek újoncként kezdték a szezont, ennek ellenére sokáig éremre is esélyes csapatként tartották őket számon, végül mégis kiestek, ebben az évtizedben immár harmadik alkalommal.

Az NB II-t nagy fölénnyel nyerő kék-fehérek Feczkó Tamással kezdték a bajnokságot, melynek első felében semmi nem utalt rá, hogy ekkora baj lehet a szezon végére. Egy Újpest elleni idegenbeli siker a rajton, majd a folytatásban is szorgosan gyűjtötték a pontokat, így néhány vereség is belefért.

Az első intő jel a decemberi Magyar Kupa kiesés volt az NB III-as Ajkával szemben. A naptári évet (18. forduló) kisvárdai vereséggel és 27 ponttal zárták, de így is három pontra voltak a dobogótól és 11 pontra a kiesést jelentő 11. helytől.

Februárban az első hat fordulóban 1-1 győzelem és döntetlen mellett négy vereség következett, a klubvezetés pedig úgy döntött, vált a kispadon, Feczkó helyett Lucsánszky Tamás érkezett. A váltáskor ugyanannyira (6 pont) voltak Torghelléék a dobogótól, mint a kieséstől. Nem véletlenül mondta Feczkó a menesztése után, hogy két-három jó meccsel a dobogó közelébe lehet érni, de ugyanennyi rossz mérkőzéssel a tabella aljára lehet süllyedni.

Lucsánszky egy vereséggel kezdett, majd március 30-án legyőzték a Diósgyőrt. Ezt követően viszont jött egy hatmeccses vereségsorozat, (köztük négy találkozón is 1-0-ra kapott ki az MTK), így az utolsó fordulóban már nem a saját kezében volt a sorsa. Végül a zárófordulóban is sima vereség lett a vége, de a meccs méltóképpen mutatta be a kék-fehérek szezonját. Védelmi hibák sorozata, felesleges kiállítás, kihagyott tizenegyes, a meccs végére széteső csapat, így nem is volt meglepő a kispestiek magabiztos győzelme.

Az MTK így hét sorozatban elszenvedett vereséggel zárta a szezont, összesen 19 alkalommal hagyták el vesztesen a pályát Kantáék. Pedig a csapatban korábbi válogatottak sora (Torghelle, Balogh, Pintér, Bodnár, Vass Ádám) szerepelt, mégsem tudtak segíteni a tehetségesnek mondott fiataloknak. A csapat szurkolói csak abban bízhatnak, hogy a 2010/11-es és a 2016/17-es szezonban kiesett csapat mindkét alkalommal azonnal visszajutott az élvonalba.