Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Csertői Aurél távozik Paksról

m4sport.hu
Közös megegyezéssel, öt és fél szezont követően távozik a Paksi FC kispadjáról Csertői Aurél vezetőedző – közölte a klub hivatalos honlapján kedd reggel.
(fotó: MTI/Czeglédi Zsolt) Csertői Aurél (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A 2018/19-es szezonban a Paks a nyolcadik helyen végzett az NB I-ben, de az utolsó fordulók előtt úgy tűnt, akár kiesési gondjai is lehetnek az OTP Bank Liga színmagyar klubjának, amely egy héttel a bajnokság vége előtt biztosította helyét az élvonalban. A csapat Csertőivel csak egyszer végzett ennél hátrébb az NB I-ben (2013/14: 11. hely).

A 2017/2018-as szezon végén Csertőit a szezon legjobb edzőjének választották, idén a Debrecent irányító Herczeg András részesült az elismerésben.  

„A kiváló szakembernek sokat köszönhet klubunk, hiszen 2014. január 9-én nehéz helyzetben vette át együttesünket, és kezdte meg játékosainkkal a felkészülést a 2013/14. évi OTB Bank Liga tavaszi idényére. Azóta eltelt 1958 nap és 187 meccs, ez idő alatt stabil középcsapattá emelte klubunkat, valamint ennél hosszabb időszakot senki nem töltött kispadunk élén, így hálás köszönet, elismerés és tisztelet illeti munkáját, amivel immáron 13 éves NBI-es időszakunkban jelentős szerepet vállalt” – olvasható a paksiak közleményében.

További tartalmak