Musorujsag
Élő Eredmények

Lanzafamét foglalkoztatja a magyar válogatottság

m4sport.hu
„Mindig is álltam a kihívások elé” – válaszolta Davide Lanzafame arra a kérdésre, hogyan reagálna arra, ha Marco Rossi szövetségi kapitány behívná a magyar válogatottba.

A Ferencváros olasz támadójával a tekintélyes La Gazzetta dello Sport készített interjút, amelyben szóba került a magyar válogatottság. A 32 éves futballista válaszából arra lehet következtetni, hogy foglalkoztatja a kérdés, hiszen a témában naprakésznek bizonyulva azt válaszolta, hogy sorozatban öt szezont kell játszania Magyarországon ahhoz, hogy pályára léphessen a nemzeti tizenegyben, neki pedig a következő lesz a negyedik. „Magyarország befogadott, én pedig mindig is álltam a kihívások elé” – reagált a felvetésre.

Davide Lanzafame a Ferencváros–Újpest mérkőzésen 2019. május 4-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs) Davide Lanzafame a Ferencváros–Újpest mérkőzésen 2019. május 4-én (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Lanzafame 2013 telén igazolt a Honvédhoz, fél év múlva azonban hazatért a Cataniába. 2016 augusztusában a Novarától szerződött ismét a kispestiekhez, akikkel bajnok lett. Onnan tavaly nyáron érkezett a Ferencvároshoz, ahol ismét bajnoki aranyérmes lett, ráadásul egymás utáni két idényben a gólkirályi címet is elhódította az NB I-ben – igaz, ezúttal Holender Filippel holtversenyben.

A zsinórban öt magyarországi szezonhoz tehát még két évre van szüksége, ráadásul még magyar állampolgársággal sem rendelkezik, háromszor szerepelt az olasz U21-es válogatottban, és a felmenői között sincsen magyar, így – akárcsak a februárban magyar állampolgárrá lett Nego Loic – jelenleg nem felel meg a FIFA honosítási kritériumainak. A nemzetközi szövetség ettől függetlenül egyedi elbírálás alapján engedélyezheti a magyar válogatottban való szereplést.

(fotó: MTI/Czagány Balázs) Davide Lanzafame (fotó: MTI/Czagány Balázs)

A támadó az interjúban elmondta, Marco Rossival nagyon jó kapcsolatot ápol, ugyanabban a lakónegyedben is laknak honfitársával. „Sokkal tartozom neki, ő faragott belőlem érett embert Magyarországon.”

Lanzafame azt is elárulta, hogy nagyon jól érzi magát Budapesten, a Honvéddal és a Ferencvárossal kapcsolatban pedig érdekes párhuzamot vont. „A Honvéd olyan Budapesten, mint a Torino. Alacsony költségvetésű klub szenvedélyes szurkolókkal, valami hihetetlen, amit Marco Rossival a kispadon véghezvittünk.” A Fradit ugyanakkor a Juventushoz hasonlította, amely a 30. magyar bajnoki címét gyűjtötte be.

További tartalmak