A MOL Vidinek ennél rögösebb út nem vezethet a Magyar Kupa megnyeréséig

Amennyiben a MOL Vidi FC megnyeri a Magyar Kupát a 2018–2019-es sorozatban, akkor elmondhatja magáról, hogy az OTP Bank Liga első, harmadik és negyedik helyezettjét is megverte. A második helyezett maga a fehérvári klub. Ennél nehezebb út nem vezethet a kupa felemeléséig.

DVSC-Videoton - Scepovic Marko, Juhász Roland, Loic Nego és Aleksandar Jovanovic - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A székesfehérváriak, a Cigánd, a Vác FC, a Budafoki MTE és a Taksony elbúcsúztatásával jutottak be a legjobb nyolc közé. Ezt követően a bajnok Ferencváros és a bronzérmes Debreceni VSC volt akadály, mindkettőt sikeresen vették a piros-kékek. A döntőbeli ellenfél a bajnoki negyedik Bp. Honvéd.

A fináléig vezető úton Marko Nikolic – akinek mérsékelték az elődöntő első meccse után kapott eltiltását, így ott lehet a kispadon – huszonkét játékost szerepeltetett, ám közülük egyedül a hétfőn az MLSZ RangAdó Gáláján az idény legjobbjának választott Loïc Nego játszott mind a kilenc mérkőzésen. Nyolc összecsapáson Huszti Szabolcs, Armin Hodžić és Kovács István épett pályára.

A Vidi 2015-ben, a Ferencváros ellen játszott legutóbb Magyar Kupa-döntőt, az akkori szereplők közül csupán Juhász Roland, Paulo Vinícius, Stopira és Kovács István tagja a mostani keretnek. A négy éve a Groupama Arénában a kispadon ülő Heffler Tibor immár a Bp. Honvéd tagja.

A 2011-ben a Kecskeméti TE ellen vereséget szenvedő kupadöntős legénységben szerepelt Elek Ákos. Akadnak természetesen olyanok a MOL Vidi aktuális keretében, akik más klub mezében szerepeltek már Magyar Kupa-döntőben. Így a két ex-vasasos, Berecz Zsombor és Hangya Szilveszter (2017), Huszti Szabolcs (2005, Ferencváros), Pátkai Máté (Győri ETO, 2013), s még egyszer kell említeni Elek Ákost (DVTK, 2014).

A legjobb nyolcig még kötelezőnek nevezhető győzelmeket aratott a csapat, majd jött az első komoly feladat, a Ferencváros, amely a 2014–2015-ös idényben (a kupadöntőben) és a 2015–2016-osban is megállította a Videotont. Ezúttal ellenben fordult a kocka. A Vidi, miként egyébként 2016 elején is, megnyerte az első mérkőzést a Groupama Arénában (2-1, gólszerző Juhász Roland és Paulo Vinicius), ám ellentétben az akkor történtekkel, most a visszavágót is sikerrel vívta meg. A 2-0-s győzelem (gólszerző: Boban Nikolov, Georgi Milanov) azt jelentette, hogy a Videoton 2015 óta először, bejutott a legjobb négy közé, az elődöntőbe.

A Loki ellen az első, hazai mérkőzésen aratott győzelem (1-0, gólszerző: Futács Márkó) jó esélyt kínált a visszavágóra, de nem döntötte még el a párharcot. A Nagyerdőben ellenben – tekintettel a DVSC hazai mérlegére, nyugodtan állítható: a vártnál is simábban – 3-0-ra győzött (gólszerzők: Futács Márkó, Elek Ákos, Huszti Szabolcs) az így Marko Nikolics irányításával először a kupadöntőbe kerülő MOL Vidi FC.