Nikolic: Megkoronáznánk a szezont; Supka: Az első számú célunkat elértük

A MOL Vidi FC és a Budapest Honvéd vezetőedzője is jó hangulatot, egyben nehéz mérkőzést vár szombat este a Groupama Arénában, ahol a két együttes a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében találkozik egymással.

A Budapest Honvéd – MOL Vidi FC MK-döntőt szombaton 18:40-től az M4 Sporton és az m4sport.hu-n is élőben közvetítjük.


A 78. hazai kupadöntő pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, több mint 10 ezer jegy már elkelt, a magyar szövetség (MLSZ) ugyanakkor minden érdeklődőt arra buzdít, hogy lehetőleg elővételben váltsa meg belépőjét a 19.30-kor kezdődő fináléra.

Marko Nikolic rendelkezésére áll a teljes kerete a kupadöntőre (fotó: MTI/Kovács Tamás)Marko Nikolic, a MOL Vidi FC vezetőedzője azt mondta, kiemelten fontos mérkőzés lesz számukra a kupadöntő, mivel ezt a trófeát eddig csak egyszer sikerült megnyernie a csapatnak. „Megkoronázhatnánk ezzel az egyébként nagyon jól sikerült szezonunkat, amelynek része volt az Európa Liga-menetelés, a második hely a bajnokságban, és a hazai kupasorozatban a döntőbe jutás” – jelentette ki a szerb szakember, aki dicsérte az ellenfelet, kiemelve, hogy a Honvéd mindig kellemetlen rivális, amelynek ráadásul az OTP Bank Liga egyik gólkirálya, Holender Filip is a tagja. „Hasonlóan készültünk erre a találkozóra, mint az EL-meccsekre, ugyanakkor ki kell emelnem, hogy január óta most először fordul elő, hogy sérültünk és eltiltottunk sincs, így a legerősebb csapatunkkal tudunk majd pályára lépni” – mondta Nikolic. Külön hangsúlyozta: sikerült a fehérvári ultrákkal is egyezségre jutniuk, így a keménymag is a helyszínen buzdítja majd az együttest. „Az utolsó négy bajnokinkon már a kupadöntőre készültünk, hiszen biztos volt, hogy másodikként zárunk a bajnokságban. Hiszek a csapatomban, mint mindig, meg akarjuk nyerni a kupát" – tette még hozzá a szerb vezetőedző.

Supka Attilán és csapatán már nincs nyomás, biztosan nemzetközi indulók (fotó: MTI/Kovács Tamás)A Honvédot irányító Supka Attila elárulta, teljesen másképpen készültek a kupasorozat fináléjára, mint a bajnoki meccsekre. „Az első számú célunkat, a nemzetközi kupaindulás kiharcolását elértük, és az elmúlt héten a következő cél, a Magyar Kupa megnyerése lebegett a szemünk előtt, ennek megfelelően végeztük el az edzésmunkát. Úgy gondolom, egy ilyen sorozat döntőjében nincs esélyes, vagy kevésbé esélyes csapat. A bajnokságban három meccsen háromszor kaptunk ki a Viditől, de érzésem szerint, meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtottunk, most itt a kiváló alkalom, hogy visszavágjunk a bajnoki vereségekért” – mondta az 56 éves tréner, aki 2007-ben már nyert Magyar Kupát, éppen a Honvéddal.

A sajtótájékoztatón Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője bejelentette, hogy az idei évtől a győztes csapat nemcsak a Magyar Kupa vándorserlegét, hanem annak egy méretarányosan mindenben megegyező, kicsinyített mását is megkapja, de ez utóbbit meg is tarthatja.

A szombat esti döntőn az év játékvezetőjének választott Iványi Zoltán fújja majd a sípot.