Musorujsag
Élő Eredmények

Fehérváron folytathatja a szezon legszebb góljának szerzője – sajtóhír

nso.hu
A Nemzeti Sport értesülései szerint a következő szezontól MOL Fehérvár FC néven szereplő klub leigazolja Zsóri Dánielt a Debrecentől.

A lap úgy tudja, hogy a tárgyalások jól haladnak, és bár aláírt megállapodás még nincs, akár már a jövő héten bejelenthetik a klubváltást, a 18 éves középcsatár pedig várhatóan négy évre ír alá Székesfehérváron.

A győztes gól szerzője, a debreceni Zsóri Dániel az OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. február 16-án. (MTI/Czeglédi Zsolt) A győztes gól szerzője, a debreceni Zsóri Dániel az OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Debreceni VSC – Ferencváros mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. február 16-án. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Zsóri Dániel februárban robbant be a köztudatba a Ferencvárosnak szerzett parádés góljával. A fiatal támadó mindössze 12 perce volt pályán élete első NB I-es meccsén, amikor a 93. győzelmet érő találatot ollózott Dibusz Dénes kapujába. Túl nagy kockázatot nem vállalva már akkor megelőlegeztük, hogy ez lehet a szezon gólja, a jóslat pedig valóra is vált: a szurkolók Zsóri ollózását választották a legszebbnek.

Zsóri Nagyváradon született 2000. október 14-én. Tízévesen került a Békéscsaba Labdarúgó Akadémiára, ahol öt évet töltött el és rengeteg gólt szerzett. 2016 szeptemberében került a debreceni akadémiára, a Loki második csapatában is ontotta a gólokat, a Hajdú-Bihar megyei I. osztály mostani szezonjában 15 találkozón 39 találatot szerzett.

2018 októberében, a Teskánd elleni Magyar Kupa-mérkőzésen csereként bemutatkozott a DVSC nagycsapatában, Herczeg András vezetőedző és stábja pedig a téli szünetben az első keretbe hívta Zsórit, aki két és fél évre alá is írta első profi szerződését és a „nagyokkal” készült tovább. Bajnoki debütálására a Fradi elleni meccsen került sor, azóta tizenkét NB I-es meccsen lépett pályára, a Mezőkövesd elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén győztes gólt szerzett, érdekesség, hogy a következő körben éppen a Vidi ejtette ki a Debrecent.

A székesfehérvári klub korábban Ivan Petrjak és a kapus Kovács Dániel szerződtetését jelentette be.

További tartalmak