Musorujsag
Élő Eredmények

A Sahtartól érkezik a Fradi új szerzeménye

A Sahtartól érkezik a Fradi új szerzeménye

fradi.hu
A bajnok Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő szezonra kölcsönveszi a Sahtar Doneck középpályását, Oleksandr Zubkovot.

Zubkov a fradi.hu-n leírtak szerint elsősorban jobbszélsőként vagy jobb oldali középpályásként bevethető, de a középpálya közepén is képes jó teljesítményt nyújtani.

Nyáron tölti be 23. életévét, pályafutása során két bajnoki címet, három kupa- és egy szuperkupagyőzelmet szerzett a Sahtarral, melynek U19-es csapatával az Ifjúsági Bajnokok Ligája döntőjét is megjárta. Azonban nem számított alapembernek, a Premier Liga megnyeréseiből nyolc-nyolc meccsel vette ki a részét (összesen 268, illetve 266 játékperccel). Az elmúlt szezont kölcsönben töltötte az FK Mariupolnál, 21 meccsen hétszer volt eredményes a negyedik helyen végző együttes színeiben.

A futballista eddig valamennyi korosztályos ukrán válogatottban pályára lépett.

A bajnok Ferencvárostól eddig épp honfitársa, a tavaly ugyancsak a Sahtartól egy évre kölcsönvett Ivan Petrjak távozott, méghozzá MOL Vidi előzte be BL-selejtezőre készülő hazai riválisát. Zubkov viszont Gróf Dávid, a Honvéd kapusa után már a második új arc lesz a Fradi öltözőjében.

Borítókép: Oleksandr Zubkov (forrás: fradi.hu)

További tartalmak