Musorujsag
Élő Eredmények

Hornyák Zsolt a Puskás Akadémia új vezetőedzője - hivatalos

m4sport.hu
Az NB I-ben szereplő Puskás Akadémia hétfőn hivatalos honlapján közölte, a legutóbb a cseh Slovan Liberec trénereként dolgozó Hornyák Zsolt lett az első csapat vezetőedzője.
Hornyák Zsolt (fotó: pfla.hu) Hornyák Zsolt (fotó: pfla.hu)

A felvidéki,  köbölkúti származású 46 éves szakember játékosként és edzőként is jelentős külföldi tapasztalattal rendelkezik.

Labdarúgóként 3-szoros szlovák válogatott Hornyák a Slovan Bratislavánál, Kassán, az Inter Bratislavánál és a Dinamo Moszkvánál is szerepelt, négyszer nyert szlovák bajnokságot, kétszer szlovák kupát, és egyszer csehszlovák bajnoki címet – írja a felcsúti klub hivatalos honlapja.

Vezetőedzőként dolgozott Örményországban, Máltán, Oroszországban és Csehországban. A jereváni időszakában két klubbal is szerzett trófeát: az FC Mika vezetőedzőjeként elhódította az örmény szuperkupát, a Bananc trénereként bajnokságot és szuperkupát nyert. A 2018/19-es szezonban a cseh Slovan Liberec együttesével hatodik lett a cseh élvonalban.

Hornyák Zsolt kettő plusz egy évre kötelezte el magát az előző idényben hetedik helyen végző Puskás Akadémiához. A csapat felkészülése június 17-én indul.

További tartalmak