Musorujsag
Élő Eredmények

Debrecenből igazolt támadót a Diósgyőr

m4sport.hu
A korábbi svájci korosztályos válogatott fejjel és lábbal is veszélyes.
Haris Tabakovic, a DVSC bosnyák támadója külföldön vesz részt rehabilitáción (Fotó: dvsc.hu) Haris Tabakovic (Fotó: dvsc.hu)

A közeljövőben 25. születésnapját ünneplő 194 centiméter magas Haris Tabakovicot szerződtette a DVTK. A játékos az elmúlt szezonban a Debrecen csapatában szerepelt. A svájci -bosnyák labdarúgó kedden átesett a szokásos alapos orvosi vizsgálatokon, szerdán pedig aláírták a felek a szerződést.

Tabakovic 2017 augusztusában szerződött Debrecenbe. Amint arról a diósgyőriek honlapja beszámolt, Magyarországon 20 mérkőzésen 12 gólt szerzett, és ezzel a góllövőlista 7. helyén végzett. Tavasszal, amikor csúcsformába lendült, négyszer is duplázott.

Valószínűleg a DVTK szurkolói is biztosan jól megjegyezték a nevét, hiszen az első körben 1, a harmadik körben 2 gólt szerzett az egymás elleni mérkőzésen. Az előző bajnokság nagy részét sérülés miatt kihagyta, regenerációja márciusban ért véget, és idén áprilisban játszott újra a debreceni tartalékcsapatban.

Régóta keresünk egy igazi befejező csatárt, mert azt mindenki láthatta, hogy az előző évben hiányzott egy ilyen támadó a keretből. Haris Tabakovic kifejezetten gólerős, a 16-oson belül fejjel és lábbal is veszélyes, ahogy azt Debrecenben egy idény alatt szerzett 12 gólja is bizonyította” -nyilatkozta Tajti József, a DVTK sportigazgatója a DVTK.hu-nak.

További tartalmak