Szoboszlai Dominik az osztrák Bundesliga legértékesebb csapatában

Az osztrák Bundesligában bajnok Red Bull Salzburg magyar középpályása, Szoboszlai Dominik bekerült a bajnokság tizenegy legértékesebb játékosa közé.

A 18 éves magyar válogatott futballista kupát és bajnoki trófeát ünnepelhetett a Salzburggal. A tavaszi szezonban Marco Rose vezetőedző szinte minden mérkőzésen számolt Szoboszlai játékával, aki ősszel még inkább a fiókcsapat Lieferinget erősítette.

A fiatal középpályás remek teljesítményének köszönhetően került a felnőttek közé, ahol gólokkal és gólpasszokkal hívta fel magára a figyelmet és vált meghatározó játékossá a következő idényben Bajnokok Ligája-főtáblás salzburgiaknál.

Szintén kitűnő képességeinek köszönhető, hogy már több topcsapat érdeklődik iránta és az is, hogy 2018 decembere óta az értéke tízmillió euróval növekedett. Jelenleg 12 millióra becsüli a futballstatisztikákkal foglalkozó Transfermarkt, amely hivatalos Instagram-oldalán osztott meg egy képet az osztrák liga tizenegy legértékesebb játékosáról.

Transfermarkt

A magyar labdarúgó-válogatottal az Azerbajdzsán és Wales elleni Eb-selejtezőkre készülő Szoboszlai ezzel a második legértékesebb játékosa Marco Rossi keretének.

A legértékesebb magyar válogatott labdarúgók a Transfermarkt adatai alapján:

1. Willi Orbán   20 millió euró
2. Szoboszlai Dominik   12 millió euró
2. Gulácsi Péter   12 millió euró
4. Kádár Tamás   4,5 millió euró
5. Szalai Ádám   3 millió euró
6. Dzsudzsák Balázs   2,5 millió euró
6. Nagy Ádám   2,5 millió euró

A válogatott csapatkapitányát, Dzsudzsák Balázst, amikor 2012-ben a Dinamo Moszkvához szerződött, még 18 millió euróra becsülték, ezzel pedig ő a nemzeti csapat rekordere ebben a tekintetben.

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtezős mérkőzéseit élőben közvetíti június 8-án és 11-én az M4 Sport és az m4sport.hu.