Böde Dániel legérdekesebb nyilatkozatai a Fradi színeiben

Bödét nem véletlenül szerették még az ellenfelek szurkolói is, nem kertelt, mindig őszintén beszélt, nem igazán érdekelte őt a kamera.

Bemutatták a Ferencváros új idegenbeli mezét és felavatták a Fradi Shopot - Böde Dániel - MTI Fotó: Beliczay László Böde Dániel - MTI Fotó: Beliczay LászlóBöde Dániel hét év után elhagyja a Ferencváros labdarúgócsapatát és visszatér korábbi együtteséhez a Pakshoz. A 89 bajnoki góljával a 10. legeredményesebb a klub örökrangsorában, de nemcsak fontos találatai miatt szerették, hanem őszinte, szívből jövő megnyilvánulásai miatt is. Összeszedtük az öt legemlékezetesebbet, melyeket a Fradiban játszott bajnoki meccsek szünetében, vagy rögtön a lefújás után mondott.

2013 márciusában a Fradi már a 10. percben 2-0-ra vezetett az Eger elleni bajnokin, de az első félidőben számtalan helyzetet elpuskázott. Nem véletlenül volt felindult az első gólt szerző támadó a szünetben. "Nagyon mérges vagyok a meccs miatt, mert vezettünk az elején 2-0-ra, aztán csúnya szót használva nekiálltunk buzizni. Olyan meccs, hogy az ellenfelet ki lehetne végezni, ehelyett szórakozunk" - mondta akkor feldúltan a félidőben. A hajrában aztán egy újabb Böde gólnak is köszönhetően 4-0-ra nyert a Fradi.

Böde 2013 októberében, a Hollandok elleni 8-0 alkalmával volt hetedszer válogatott, utána hosszabb ideig kimaradt. 2015 tavaszán egyre jobb formába lendült, nem véletlenül kérdezték tőle egy bajnoki után, mit szólna, ha ismét számításba vennék a legjobbak között. "Nem rúgtam két egyeneset a labdába még a Fradiban sem tavasszal, nem hogy a válogatottban. Előbb rúgjak itt gólokat, aztán erről ráérünk később beszélni" - mondta akkor. Amikor legközelebb játéklehetőséget kapott a nemzeti együttesben, két góljával eldöntötte a feröeriek elleni Eb-selejtezőt.

A már említett 2015 októberében lejátszott Feröer elleni meccsre egyébként úgy került sor, hogy az azt megelőző két szeptemberi selejtezőre (Románia, Észak-Írország) Böde a bő kerettel még együtt készült, majd az utolsó pillanatban kimaradt. A keretszűkítés után következő, Paks elleni bajnokin az első félidőben gól, gólpassz fűződött a nevéhez. "Ha elmondanám milyen érzések vannak bennem, röhögne az egész ország, de elég nehéz volt a meccs előtt megtudni, hogy kimarad az ember. Szarul esett, megmondom őszintén, de hát a futball az ilyen, csináljuk tovább a dolgunkat" - mondta Böde, aki a 2015/16-os szezonban 17 góljával gólkirály lett.

2017 októberében a Puskás Akadémia otthonában lépett pályára a Fradi. Az első félidőben előnybe kerültek a zöld-fehérek, majd a folytatásban is számos lehetőséget alakítottak és hagytak ki. A 86. percben egy teljesen nyilvánvaló büntetőt nem kaptak meg, az ellentámadásból viszont a felcsútiak egy eléggé vitatható szituációt követően büntetőből egyenlíteni tudtak. "Megyei meccsen egy ilyen után rendőri kísérettel megy haza a bíró. Óvodás szinten sincs ilyen, hogy ezért befújnak egy tizenegyest" - mondta az esetről az M4 Sportnak Fradi támadója.Talán nem annyira vicces a legutolsó beszólás, de a történtek ismeretében mégis ide kívánkozik. A 30. bajnoki címet ünneplő fiesztán a szurkolók Bödét éltették a leghosszabban, jó ideig csak kereste a szavakat a "Dani maradj!" kórus hallatán. Végül úgy kezdte a beszédét: "Ma este biztosan itt maradok" - mondta, majd megköszönte a szurkolóknak az egész éves biztatást, arra azonban akkor sem válaszolt, mi lesz vele a jövőben. Ma eldőlt.