Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Hatot vágott a svédeknek az U18-as válogatott

MLSZ
Az U18-as magyar labdarúgó-válogatott remek játékkal 6-0-ra legyőzte a svéd korosztályos csapatot a kecskeméti felkészülési mérkőzésen – adta hírül az mlsz.hu.
 

U18-as felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Svédország 6-0 (3-0)

Magyarország: Ásványi Balázs – Lakatos Benjámin (Huszti András, 46.), Vágó Gábor, Varju Benedek, Körmendi Kevin – Radics Márton, Kocsis Bence – Kapronczai Gergely, Szabó Bálint, Kalafat Álmos (Cipf Dominik, 64.)- Tóth-Gábor Kristóf (Halmai Ádám, 46.)
gólszerzők: Kalafat 20., 40., Kapronczai 35., Körmendi 48., Szabó 51., Halmai 59.

A kecskeméti találkozó már a második volt a héten a két együttes számára: kedden 2-1-re győzött Bene Ferenc együttese.

A csütörtöki meccsen már az első félidőben komoly előnybe került a magyar válogatott, de az edzői utasításnak megfelelően nem állt le, megduplázva góljai számát, míg hátul továbbra is jól zárt, így 6-0-s sikerrel zárta a korosztály a remek tavaszi eredménysorát. Hét tavaszi mérkőzéséből hatot megnyert, olyan riválisokat is legyőzve, mint az olasz, a svájci vagy a svéd csapat, sikerei közül többet ráadásul fölényesen, nagy különbségű győzelem formájában ért el – írja beszámolójában a szövetség honlapja.

„Játékosaim büszkék lehetnek a mai teljesítményükre, mert nemzetközi szinten bármilyen rivális ellen megsüvegelendő teljesítmény hatgólos különbséggel nyerni, most ráadásul egy nagyon erős ellenfelet tudtak magabiztosan legyőzni. Ez elsősorban a nagyszerű csapategységnek, a fegyelmezett védekezésnek és a hatékony helyzetkihasználásnak köszönhető, ezen a mérkőzésen minden pályára lépő labdarúgó motiváltan, nagy akarással küzdött. Külön örülök, hogy a játékosok megfogadták, amit szünetben kértem tőlük, és a második félidőben, a biztos előny tudatában sem vettek vissza, végig meggyőzően futballoztak. Szeretnék gratulálni minden kerettagnak az elmúlt félévben elért eredményekhez, bízom benne, hogy folytatni tudjuk a sikeres munkát a következő szezonban is. Fontosnak tartom, hogy a csapat minden tagja mielőbb átlépjen és beintegrálódjon a felnőtt futballba, és a válogatott tavaszi teljesítménye alapján úgy gondolom, erre sokuknak jó esélye lesz a következő időszakban. Köszönet illeti tavaszi kiváló munkájukért a stábom tagjait, valamint a játékosok felkészítő edzőit a kluboknál, az ő munkájukra is szükség volt a jó szerepléshez” – idézi az  mlsz.hu a mérkőzés után értékelő Benét.

Borítókép: (forrás: mlsz.hu)