Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

A Spurs játékosa elárulta, mi a walesi válogatott gyengéje

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A magyarok elleni keddi Eb-selejtező előtt a walesi válogatott labdarúgója, Ben Davies úgy vélekedett, Ryan Giggs szövetségi kapitány ifjú titánjainak gyorsan fel kell nőni a nemzetközi szinthez, ha ki akarnak jutni a 2020-as Európa-bajnokságra.
 

A Magyarország–Wales Európa-bajnoki selejtezőt június 11-én, kedden 20:45-től közvetíti élőben az M4 Sport és az m4sport.hu.

A magyar válogatott kedden a Groupama Arénában fogadja Walest, a mérkőzés pedig mindkét fél számára nagyon fontos.

Marco Rossi együttesének azért, mert a szombati, Azerbajdzsán elleni idegenbeli sikerrel átvette a vezetést a csoportban – Wales kikapott a hazai pályán játszó horvátoktól –, és mivel a minket legyőző Szlovákiának három pontja van, így egy budapesti döntetlen vagy győzelem esetén a magyar válogatott megtartaná első helyét, hiszen ebben az esetben a szlovákok akkor sem előzhetnének meg minket, ha idegenben megverik az azeri együttest.

Walesnek pedig azért, mert szombaton kikapott a hazai pályán játszó horvátoktól (a vb-ezüstérmes nem játszik kedden), így jelenleg harmadik a csoportban, de egy magyarok elleni győzelemmel – ebben az esetben a magyar és a walesi válogatott hat-hat ponttal állna, de elsőként az egymás elleni eredmény rangsorol – a csoport élére ugrana.

A csoport állása (zárójelben a világranglistás helyezés):

1. Magyarország (51.)   3  2 – 1  5-4 6 pont
2. Horvátország (5.)     3  2 – 1  5-4 6
3. Szlovákia (32.)          2  1 – 1  2-1 3
4. Wales (19.)                 2  1 – 1  2-2 3
5. Azerbajdzsán (108.) 2  – – 2  2-5 0

A Tottenham balhátvédje szerint azonban ehhez gyorsan fel kellene nőnie a csapat fiataljainak, a horvátok elleni kezdőben ugyanis hat olyan futballista kapott helyet, aki azóta került a válogatottba, hogy Ryan Giggs 17 hónappal ezelőtt átvette az együttest.

„Ezek az első szárnypróbálgatásaik a nemzetközi porondon. De ha ki akarunk jutni a kontinenstornára, akkor fel kell gyorsítanunk ezt a fejlődési folyamatot” – olvasható a 2016-os Eb-elődöntős walesi együttes egyik hírmondójának, Ben Daviesnek a nyilatkozata a FourFourTwo oldalán – aki lágyéksérve miatt nem játszik a keddi, budapesti összecsapáson.

A walesi keret átlagéletkora 24 év, ami valóban elég fiatal, de pont ennyi a magyaré is, a Sárkányok szombati kezdőjének átlagéletkora pedig 24, 8, míg Rossi csapatáé 26, 8 volt.

CARDIFF, WALES - OCTOBER 11: Wales player Ben Davies in action during the International Friendly match between Wales and Spain on October 11, 2018 in Cardiff, United Kingdom. (Photo by Stu Forster/Getty Images) A 26 éves Ben Davies már 44 válogatottságnál tart (Fotó: Stu Forster/Getty Images)

Szó se róla, tudtuk, hogy nem ígérkezik szép meccsnek a keddi, amit a Spurs játékosának nyilatkozata is alátámaszt: „Van, hogy nem számít, hogyan nyered meg a meccset. A lényeg, hogy megállítsuk az ellenfelet, hogy ne játszhassa a saját játékát és győzzünk.”

„Jobban kell kezdenünk a mérkőzést és nem engedhetjük meg magunknak, hogy buta gólokat kapjunk. Úgy hiszem, jobb csapat vagyunk, mint amit eddig mutattunk magunkból. A horvátok elleni meccs sokat kivett belőlünk, mert nem túl szerencsés 30 fokban játszani. Ha nyernénk Budapesten, remek helyzetbe kerülnénk, de a csoportellenfeleink nagyon kemények.”

A magyar válogatott számára a legrosszabb keddi forgatókönyv: kikapunk Walestől, Szlovákia pedig megveri Azerbajdzsánt, ami azt jelentené, hogy visszacsúszunk a harmadik helyre.

A számunkra legörvendetesebb forgatókönyv: legyőzzük Walest és Szlovákia kikap Azerbajzsánban. Ebben az esetben ugyanis kilenc szerzett pontunkkal vezetnénk a csoportot (a magyar válogatott négy, csoportellenfelei három lejátszott meccs után lesznek) hat ponttal megelőzve a három pontos Walest, Azerbajdzsánt és Szlovákiát.