Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Giggs hajlik a szurkolói nyomásra: Ampadu és Brooks is kezdhet kedden

m4sport.hu/WalesOnlineSport
Ryan Giggs, a walesi válogatott szövetségi kapitánya nem kesereghet azon, hogy csapata Horvátországban 2-1-es vereséget szenvedett, hiszen kedden este a magyar nemzeti csapat ellen újabb erőfelmérő előtt állnak a Vörös Ördögök. Az egykori Manchester United szélső már most elárulta, hogy a szombati mérkőzéshez képest változások várhatóak a kezdőcsapatban.
 

Giggs leginkább arról panaszkodott, hogy játékosai fizikai állapota túlzottan változatos, sokan bajlódnak apróbb sérülésekkel, ezért még mindig nem biztos abban, hogy ki szerepelhet a magyarok elleni keddi Eb-selejtezőn.

A walesi közvéleményt leginkább az érdekelte, hogy a horvátok ellen csak csereként szerephez jutó 18 éves Chelsea-tehetség, Ethan Ampadu, illetve a Bournemouth egyik húzóembere, az ugyancsak fiatal (21 éves) David Brooks kap-e nagyobb szerepet Marco Rossi együttese ellen a Groupama Arénában.

Mindketten sérüléssel küszködtek az elmúlt időszakban, sok edzést hagytak ki, de Modricék ellen is bizonyították szűk félóra leforgása alatt, hogy helyük van a csapatban.

A Gradski Stadion Horvátország ellen Brooks a 65., Apmadu a 66. percben állt be, előbbi beállása után nem sokkal gólt is szerzett, amely csak szépségtapasz volt, pont már nem sikerült szereznie a walesi válogatottnak.

A mérkőzés után az ország sajtója szinte egyöntetűen a kezdőbe követelte őket a magyarok elleni selejtezőre, ráadásul a szövetségi kapitány is elégedett volt teljesítményükkel.

„Ezt a helyzetet a teljes csapattal együtt meg kell vizsgálnunk. Azzal kellett szembesülnöm, hogy a teljesítményüket látva több szurkoló megkérdezte, hogy miért nem kezdettem őket. Ethan (Ampadu) hat hónapja nem kezdett mérkőzést, Brooksy pedig nem tudta befejezni a szezont a Bournemothban. Mindössze két napot edzett. Az én munkám, ahogyan a stábomé is, hogy eldöntsük, mi a legjobb a csapatnak. Brooksy bokája már jónak tűnik, Ethannek pedig fájt egy kicsit a háta, de az inkább egy ütközés miatt. Az utolsó edzés után okosabbak leszünk, állapotukat illetően” – nyilatkozta két fiatal játékosáról a walesi kapitány, Ryan Giggs.

Nem lenne meglepetés, ha mindketten ott lennének a Groupama Aréna gyepén a kedden 20:45-kor felharsanó sípszó pillanatában, a magyar válogatott ellen.

Borítókép: Ethan Ampadu (Forrás: talkchelsea.net)