Vissza az

-ra

Válogatott UEFA EURO 2020 - Hírek

Baráth Botond: A védelmünk titka, hogy van egy Willi Orbanunk

| Forrás: M4 Sport
A magyar labdarúgó-válogatott újabb bravúrt végrehajtva Horvátország után, Walest is legyőzte az Európa-bajnoki-selejtezőjén. A keddi találkozó után a játékosok az M4 Sportnak kiemelték, kitűnő a csapatszellem és a hangulat az együttesnél, főként ennek köszönhetik, hogy Marco Rossival még veretlenek hazai pályán.
 

Az Azerbajdzsán elleni győzelem után nehéz mérkőzés várt a Groupama Arénában a magyar válogatottra, a Gareth Bale-lel felálló Wales ellen kellett megmutatnia Dzsudzsák Balázséknak, nem a véletlennek köszönhetik, hogy sikerült legyőzniük a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot márciusban az Eb-selejtezők második fordulójában. Marco Rossi csapata nem okozott csalódást a majdnem 19.000 néző előtt, Pátkai Máté góljával 1-0-ra legyőzte a walesieket.

A mérkőzés után a válogatott játékosok az M4 Sport kamerái előtt értékelték a találkozót.

Lovrencsics Gergő nehéz feladatot kapott a mérkőzésen, a Manchester United új szerzeménye, Daniel James ellen kellett védekeznie, aki elképesztő gyorsasággal rendelkezik. A ferencvárosiak szélsője a találkozó után az M4 Sportnak elárulta, csak a maximális koncentrációnak köszönheti, hogy sikerült megoldania ezt a feladatot.

„Meg merem kockáztatni, hogy James Bale-nél is gyorsabb, Mbappééval vetekszik gyorsaságban az biztos. Volt egy szituáció, amelyben úgy éreztem, hogy előnyben vagyok, aztán egy pillantás után már ő volt négyméteres fórban. Nagyon kellemetlen ellene játszani, a gyorsaságával bármikor tud előnyt szerezni. Próbáltam közel menni hozzá, valamint taktikailag megszervezni azt, hogy ne jusson labdához. Nem nagyon találkoztam még ilyen gyors játékossal, habár Paintsil barátom is hasonló kaliber, de ő inkább cselezgetős, James inkább futósabb.”

A 30 éves labdarúgó szerint annak köszönhetik a remekül működő védelmet, hogy rengeteget kommunikálnak egymással, védőtársaival folyamatosan beszélnek, irányítják a másikat.

„Baráth Boti személyében van egy olyan társam, aki minden egyes szituációnál segít és irányít, de persze ez ugyanúgy fordítva is működik.”

A Lovrencsics Gergő által említett Baráth Botond szerint a védelem egyik kulcsa, hogy a belső védőposzton ott van a Lipcse csapatkapitánya, Willi Orban.

„Az a védelem titka, hogy van egy Willi Orbanunk, aki a Bundesligában egy nagyszerű, nagyon meghatározó játékos, mi pedig próbálunk felnőni hozzá. Leveszi a terhet az emberek válláról, mindenki magabiztosabb a pályán, mert tudja, hogy van egy olyan biztos pont a védelemben, aki ha kell, százból százszor megoldja a helyzeteket.”

A szintén védő poszton játszó Bese Barnabás a magyar gól után csereként lépett pályára a mérkőzésen, a találkozó egyik legnehezebb szakaszában.

„Nagyon nagy volt a nyomás, de szerencsére végig csapatként tudtunk működni, elhárítottuk a támadásokat, és ami a legfontosabb, végül megnyertük a mérkőzést.”

Holender Filip szerint nagyon jól teljesített a csapat és végre élvezni tudta a játékot. „A szurkolók is sokat tettek hozzá, tényleg, egyszerűen élveztük a focit.”

A Holender Filipet váltó Varga Roland elárulta, miután pályára lépett kellett pár perc, mire fel tudta venni a meccs ritmusát.
„Nagyon összetartó csapat vagyunk, és az nagy erősségünk, hogy együtt tudunk küzdeni sikerért.”

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtezős csoportja éléről várja a szeptemberi folytatást.

A csoport állása:
1. Magyarország 4 3 – 1 6- 4 9 pont
2. Szlovákia 3 2 – 1 7- 2 6
3. Horvátország 3 2 – 1 5- 4 6
4. Wales 3 1 – 2 2- 3 3
5. Azerbajdzsán 3 – - 3 3-10 0
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

További Hírek