Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

„Csodát vártunk a játékosoktól” – Giggs bevédte csapatát

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Ryan Giggs szerint csapatának a magyarok elleni vereség után már nem a saját kezében van a sorsa és minden meccsét meg kellene nyernie ahhoz, hogy kijusson a 2020-as Európa-bajnokságra.
 

Hiába kezdte egy szlovákok elleni győzelemmel a selejtezősorozatot a walesi nemzeti együttes, a horvátok és a magyarok elleni vereséggel csak negyedik az ötfős csoportban és kétségtelenül nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően.

Wales több helyzetet is kidolgozott a meccsein, csakhogy rendre ki is hagyta azokat, Giggs pedig tudja, nemzetközi szinten ezeket megbüntetik. A walesi kapitány azt is elmondta, együttesének több tagja is erőnléti gondokkal küzd, ami erősen rányomja a bélyegét a csapat szereplésére és hozzátette, minden meccset meg kellene nyerniük ahhoz, hogy odaérhessenek a csoport első két helyének valamelyikére és kivívják az Eb-szereplést.

„A védelmünkre elmondanám, hogy egy meccsel kevesebbet játszottunk, és ezek között volt két kemény idegenbeli mérkőzés, melyeket öt héttel a szezon lezárta után játszottunk. Ez minden meccsünkön látszott, sok futballistánk teljesen formán kívül volt. Ethan Amapdu és David Brooks sem igazán játszott a szezonban. Megkértem Gareth Bale-t, hogy játsszon végig két ilyen mérkőzést, méghozzá rövid időn belül, mindezt úgy, hogy a mostani idényben kevesebbet töltött a pályán a Real Madridban, ráadásul a mostani összecsapások előtt már hat hete nem játszott. Csodát vártunk a futballistáinktól.”

„Mindezek ellenére megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a horvátok és a magyarok elleni mérkőzést. Tudom, sok van még hátra a sorozatból, de mostantól még keményebb lesz a dolog, ugyanis a sorsunk már nem a saját kezünkben van és minden mérkőzésünket meg kellene nyernünk, hogy legyen esélyünk kijutni az Eb-re” – olvasható Giggs nyilatkozata a BBC-n.