Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Dzsudzsák: Az országnak és a csapatnak együtt dobban a szíve

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a Wales elleni hazai győzelmet követően elmondta, mindig is a magyar futball ügye és a nemzeti csapat volt a legfontosabb a számára, így most különösen boldog, hogy válogatott pályafutása legsikeresebb periódusát élik, valamint hogy az országnak és a csapatnak együtt, egyként dobban a szíve.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra, hihetetlen munka van abban, hogy júniusban a magyar válogatott kis túlzással helyzet nélkül lehoz egy ilyen tétmeccset egy olyan csapat ellen, amelynek játékosai eurómilliókkal többre taksáltak. Nem nagyzolás, ha azt mondom, az első félidőben parádésan játszottunk, centiken múlott, hogy ne legyen kettő vagy három nulla. Nagyon megdolgoztunk ezért a sikerért, le a kalappal a csapat és a szurkolók előtt is. Rendeztünk most egy nagy fiesztát, jót énekeltünk az öltözőben, de közel sincs még vége, rengeteg meló vár ránk” – nyilatkozta az M4 Sportnak a magyar nemzeti együttes csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs a Wales elleni, hazai Eb-selejtezős győzelmet követően.

A 102-szeres válogatott szélső leszögezte, számára sosem volt kérdés, melyik csapat a legfontosabb az életében, és most nagyon boldog, hogy a válogatott és a szurkolótábor egymásra talált, mi több, együtt dobban a szívük.

„Számomra sem a PSV-ben, sem a Dinamo Moszkvában…, – hogy ne mondjak nagy csapatokat, mert nyilván nem játszottam olyanokban –, sem sehol máshol nem volt kérdés, hogy mit szolgálok és melyik csapat az első számomra. Az, hogy válogatott karrierem során most vagyunk a legsikeresebb periódusban, az egy olyan dolog az életemben, amit sem egy egyéni elismerés, sem egyetlen klubban elért siker sem tudna felülmúlni. Az, ami a Groupama Arénában és az egész országban uralkodik, ha nyerünk egy meccset, az semmilyen érzéshez nem hasonlítható, most is 18 ezren énekeltük torkunk szakadtából a magyar himnuszt. A két-három évvel ezelőttihez hasonlóan ennek az országnak és ennek a csapatnak most egyként, együtt dobban a szíve. Nem kell elszállnunk, mert mi nem engedhetjük ezt meg magunknak. Ugyanígy alázatosan kell játszanunk és az utolsó pillanatokig csúszni, mászni, ahogy ezt tettük eddig is.”

Most jól megérdemelt nyári pihenőjükre mennek a játékosok, de Dzsudzsák szerint ez nem fogja visszavetni a csapatot.

„Bátran ki merem jelenteni, hogy eddig sem voltak motivációs problémáink, s most, hogy két nagy riválisunkat is legyőztük itthon és 9 ponttal a csoport élén állunk, pláne nem lesznek. Már most azt várjuk, mikor lesz szeptember és mikor játszunk újra telt ház előtt hazai pályán. Saját kezünkben van a sorsunk, megvan a lehetőségünk, hogy történelmet írjunk. A munka és a fegyelem idővel meghozza a gyümölcsét.”