Musorujsag
Élő Eredmények

Együtt emlékeztek a VVK-döntőre az Újpest és a Newcastle egykori játékosai

MTI
Budapesten együtt ünnepelték az 1969-es Vásárvárosok Kupája-döntő ötvenedik évfordulóját az Újpest és a győztes Newcastle United labdarúgócsapatának legendái.
Újpest-Newcastle (Fotó: chroniclelive.co.uk) Az oda-visszavágós döntőt az angolok nyerték (Fotó: chroniclelive.co.uk)

A csütörtöki eseményen – amelyen a lila-fehér klub későbbi nagy egyéniségei is tiszteletüket tették – a részvevők pódiumbeszélgetésen elevenítették fel a fél évszázaddal ezelőtti finálét.

A főszervező Újpest 1885 Szurkolói Klub elnöke, Borsche Gábor elmondta az MTI-nek, hogy az angolok mind a kilenc élő játékosa eljött a budapesti ünnepségre, így Robert Moncur, a Szarkák akkori csapatkapitánya is.

A legendás lila-fehér csapatot többek között Káposzta Benő, Nagy László, Dunai Ede, Dunai Antal, Noskó Ernő és Nyírő István képviselte. Az érdeklődők két részletben hallgathatták meg előbb az angol, majd a magyar csapat játékosainak élménybeszámolóit.

A rendezvény során Matthew Watson-Broughton angol újságíró bemutatta a The amazing journey (Döntősök) című angolul és magyarul is kiadott könyvét, amely a VVK-döntő eseményeit dolgozza fel.

Az 1969-es fináléban az angolok 6-2-es összesítéssel diadalmaskodtak, otthon 3-0-ra, Újpesten pedig 3-2-re nyertek, ez a klub legnagyobb nemzetközi sikere.

További tartalmak