Musorujsag
Élő Eredmények

Sannino: Olaszországban is megállná a helyét a Honvéd-falu

mti
Eleinte nem tervezi a taktikai felállás megváltoztatását Giuseppe Sannino, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új vezetőedzője.
Giuseppe Sannino (Fotó: honvedfc.hu) Giuseppe Sannino (Fotó: honvedfc.hu)

„Valószínűleg marad a három-öt-kettes hadrend, de a számoknak amúgy sincs nagy jelentőségük, sokkal inkább az számít, hogyan mozgunk a pályán” – jelentette ki sajtótájékoztatóján a 62 éves tréner. Elárulta, egyelőre nincs konkrét elvárás meghatározva felé a bajnoki szereplést illetően, de nyilvánvalóan minél előrébb szeretne végezni az együttessel.

Az olasz tréner kifejtette, honfitársa, a jelenleg szövetségi kapitányként dolgozó Marco Rossi a klubnál lefektette az alapokat, amelyet Supka Attila folytatott. Saját filozófiáját illetően úgy fogalmazott, olasznak lenni nem azt jelenti, hogy csak a védekezéssel törődik a gárda. Számára a futball szív és intelligencia kérdése.

„Egy klub akkor lehet sikeres, ha utánpótlásából sorra törnek fel a fiatalok. Lenyűgözött ez a Honvéd-falu, amely Olaszországban is megállná a helyét. Ezt figyelembe véve a Honvédnál különösen fontos a fiatalok mielőbbi beépítése a felnőtt csapatba” – mondta a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló utánpótlásközpontról Sannino, aki örül, hogy egy ilyen patinás egyesületnél folytathatja pályafutását.

Sannino az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, pályafutása egyik legjelentősebb lépésének tartja, hogy a Honvédhoz szerződött. „Alkalmam nyílt megnézni néhány mérkőzést is, gyönyörű stadionokat láttam, szenvedélyes futballszeretetet tapasztaltam. Számomra egyértelmű, hogy Magyarországon is lehet minőségi focit játszani és sok munkával jelentős sikereket elérni. Nagyon megtisztelő, hogy a nagy múltú Honvéd lehetőséget biztosított, úhogy itt vagyok és készen állok a kihívásra.”

A tréner hozzátette, a jól megszervezett védekezés és a látványos támadójáték egyensúlyát szeretné megteremteni a Honvédnál, a kispesti szurkolók pedig nagyon jó benyomást tettek rá. „Már láttam is a nagyszerű szurkolótábort, méghozzá Magyar Kupa-döntőben. Lelkesek, sokan vannak és hangosan támogatják a csapatot. Az egy jó mérkőzés volt, még akkor is, ha végül nem a Honvédé lett a serleg.”

Az olasz szakember úgy véli, rendkívül profi szemlélet uralkodik a klubnál, de a korábbi tapasztalatai alapján ez nem meglepő. „Korábban dolgoztam magyar játékosokkal, Tőzsér Dániellel és Windecker Józseffel, lenyűgözött a hozzáállásuk, mindig arra törekedtek, hogy fejlődjenek, egyre jobb futballisták legyenek.”

Az előző szezonban negyedik helyezett és kupadöntős Budapest Honvéd szerdán kezdte meg a felkészülést különféle felmérésekkel. Az Európa-liga selejtezőjében is érdekelt piros-feketékre június végétől tíznapos ausztriai edzőtábor vár, amelynek keretében négy felkészülési meccset játszanak. Eddig négyen távoztak, köztük a társ-gólkirály Holender Filip és a kapus Gróf Dávid, az érkezők oldalán a nigeri válogatott Amadou Moutari szerepel.

Sannino elárulta, terveznek további igazolásokat, de személyeket és posztokat nem kívánt megnevezni.

További tartalmak