Nikolics távozik Chicagóból

Nikolics Nemanja nem hosszabbítja meg decemberben lejáró szerződését az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Chicago Fire csapatánál.

A 31 éves támadó a Nemzeti Sportnak adott interjúban árulta el, hogy a télen klubot vált. „A menedzserem, Filipovics Vladan nemrég itt járt, és találkozott a klub vezetőivel. A végén a legnagyobb barátsággal álltak fel az asztaltól, ugyanakkor abban a tudatban, hogy bár korábban szó volt róla, a decemberben lejáró megállapodást nem hosszabbítjuk meg. Vagyis a dolgok jelenlegi állása szerint a télen elköszönök a Chicagótól” – olvasható a lapban.

Nikolics Nemanja gólöröme a Chicago Fire-New England Revolution mérkőzésen (Fotó: Nikolics Nemanja Facebook) Nikolics Nemanja gólöröme a Chicago Fire-New England Revolution mérkőzésen (Fotó: Nikolics Nemanja Facebook)Nikolics 2017 januárjában szerződött Chicagóba a Legia Warszawától. Azóta 86 mérkőzésen 49 gólt szerzett.

A jövővel kapcsolatban a korábbi magyar válogatott támadó a Nemzeti Sportnak elmondta, a Vidi nála elsőbbséget élvez, de több ajánlata is van arra az esetre, ha a székesfehérváriak nem tartanak rá igényt. „Még az sem zárható ki, hogy egy-két évig külföldön maradok. Hála az égnek, jó géneket örököltem, sérülés miatt nemhogy meccset, edzést sem kellett kihagynom az elmúlt két és fél évben. Ez is azt mondatja velem, hogy ha nem harminckét, hanem harmincnégy esztendősen térek vissza az NB I-be, akkor is lehet még egy-két jó idényem.”

A Chicago Fire az MLS alapszakaszának felénél egy pontra van a rájátszást érő hetedik helytől.