Musorujsag
Élő Eredmények

Rebrov: Megfelelő felkészüléssel minden esélyünk megvan a Ludogorec ellen

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Sergei Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője az M4 Sportnak elmondta, hiszi, hogy megfelelő felkészüléssel együttesének minden esélye meglesz, hogy sikerrel vegye a bolgár bajnok Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt. A MOL Vidi sportigazgatója, Kovács Zoltán szerint egyértelműen a fehérvári csapat a Zeta elleni Európa Liga-selejtezős párharc esélyese, de megfelelő alázattal kell készülni az ellenfélből, akit nagyon komolyan kell venni.

A magyar csapatok selejtezős mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

A bajnok zöld-fehérek mestere nem volt különösebben izgatott a keddi Bajnokok Ligája-selejtező sorsolása miatt, mert tudta, az összes csapat erős, lévén megnyerte saját bajnokságát.


„Tudom, hogy a Ludogorec egy kiváló csapat, ismerem őket, több brazil játékosuk is van és ebben a stílusban fociznak. De ezt is meg kell nyernünk, most erre kell koncentrálnunk. Megfelelően fel kell készülnünk a párharcra és akkor minden esélyünk meglesz. Az edzéseinkben nem lesz változás így sem, hogy már tudjuk, ki lesz az ellenfél, de azért megpróbálunk néhány játékost kielemezni és néhány szituációt begyakorolni.” 

A bolgár (28. Európában a bolgár bajnokság, míg a magyar élvonal 33.) bajnok Ludogorec labdabirtokláson alapuló futballt játszik, s ami mindenképpen óvatosságra int, hogy a bajnokságban 26 meccsen csupán kétszer kapott ki, 53-szor volt eredményes és mindössze 14 gólt kapott.

A Vidi a montenegrói Zetával (49. a montenegrói bajnokság), a Debrecen az albán (36. az albán élvonal) Kukësivel, a Honvéd pedig a litván (41. a litván élvonal) Zalgiris Vilniusszal csap össze az Európa Liga-selejtezők első fordulójában. A Magyar Kupa-győztes fehérváriak sportigazgatója, Kovács Zoltán elmondta, a Vidi a párharc esélyese, de nem fogják félvállról venni a felkészülést és alaposan feltérképezik az ellenfelet.


Megfelelő alázattal kell kezelnünk a meccset, mert az elmúlt évek európai kupákban elért eredményei bebizonyították, minden ellenfelet nagyon komolyan kell venni.” 

Májer Milán, a Budapest Honvéd futballistája viccesebb oldaláról fogta meg a Vilniusz elleni mérkőzéseket, mondván, a litván egy zöld-fehér csapat, nekik pedig a zöld-fehéreket mindig meg kell verni, de egy fontos dologra is felhívta a figyelmet.

„Tudjuk, hogy náluk megy a bajnokság, ami számunkra egy kisebb hátrány jelenthet, hiszen ők játékban vannak. Tavaly két körig jutottunk, most szeretnénk minél tovább menetelni, az szerintem lehetséges is lesz.” 

Herczeg András, a Debrecen vezetőedzője tisztában van vele, nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Kukësi második lett  a bajnokságban, a kupát pedig megnyerte.

 

További tartalmak