Ha átmegy az orvosin, életbe lép a ghánai játékos szerződése a DVTK-nál

A csapattal készülő Joachim Adukort már csak a sikeres orvosi vizsgálat választja el, hogy a DVTK futballistája legyen.

A 26 éves ghánai védekező középpályás már a tavasz elején előszerződést kötött a Diósgyőrrel. A felkészülés első napján együtt edzett a kerettel, a megállapodás pedig az orvosi vizsgálat után lép életbe, ha mindent rendben találnak nála.

A dvtk.eu rövid bemutatójából kiderül, hogy Adukor 18 évesen igazolt külföldre hazájából. Három évig a svéd Gefli IF-ben futballozott – közben az U23-as válogatottig jutott –, majd egy-egy évet húzott le a portugál és francia másodosztályban, utána pedig a görög ÓFI Kréta következett. 2017 nyara óta a bosnyák FK Sarajevót erősítette, szerződése lejártával friss bajnok és kupagyőztesként búcsúzott.

Joachim Adukor (fotó: dvtk.eu) Joachim Adukor (fotó: dvtk.eu)A negyedik új labdarúgóként csatlakozhat a miskolciak keretéhez, eddig Zsolnai Richárd, Haris Tabakovićot és Vági András érkezett az OTP Bank Ligában bennmaradó együtteshez.

Más új arcok is feltűntek az öltözőben, mivel próbajátékon szerepel a Puskás Akadémia nevelése, Galambos Ádám és a tavaly már tesztelt marokkói származású spanyol Jebari Soufiane.