Musorujsag
Élő Eredmények

Eb-elődöntős védőt igazolt a Vidi

m4sport.hu
A július 1-jétől MOL Fehérvár FC néven szereplő székesfehérvári labdarúgócsapat leigazolta Rus Adriánt, aki a legutóbbi idényt a román élvonalbeli Sepsi OSK-nál töltötte.
Kovács Zoltán és Rus Adrián (Forrás: molvidi.hu) Kovács Zoltán és Rus Adrián (Forrás: molvidi.hu)

A klub közleménye szerint a 23 éves, védőként és középpályásként is bevethető Rus szülővárosában, Szatmárnémetiben kezdett el futballozni, ahonnan 2015 augusztusában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályban szereplő Fehérgyarmathoz igazolt, fél évvel később pedig leigazolta őt az akkor NB II-es, majd a szezon végén az élvonalba feljutott Balmazújváros. Rus Adrián 30 mérkőzésen két gólt szerzett az NB I-ben.

A játékos tavaly júliusban aláírt a Puskás Akadémiához, amely azonnal kölcsönadta őt a román élvonalbeli Sepsi OSK-nak. Az erdélyi gárdánál november 9-én debütált a bajnokságban és 14 meccsen 1 gólpasszt osztott ki.

Rus Adrián jelenleg az U21-es Európa-bajnokságon szerepel a román válogatottal, amely az olaszországi tornán bejutott az elődöntőbe, ahol a németekkel találkozik csütörtökön 18 órától (élőben az M4 Sporton és az m4sport.hu-n). Az angolok és a horvátok elleni csoportmérkőzésen nem lépett pályára, a franciák elleni találkozót azonban végigjátszotta.

További tartalmak