Csehországból igazolt bosnyák védőt a Fradi

A még csak 23 esztendős Eldar Civic szerepelt már Csehországban és Szlovákiában is, utóbbiban bajnoki címet is szerzett.

Eldar Civic (fotó:fradi.hu) Eldar Civic (fotó:fradi.hu)A Ferencváros labdarúgócsapata leigazolta a Sparta Praha és a bosnyák válogatott balhátvédjét, Eldar Civicet. Amint arról a zöld-fehér klub honlapja beszámolt, a 23 esztendős játékos volt már szlovák bajnok a Nagyszombattal, a Spartával az előző szezonban harmadik lett. A bosnyák válogatott legutóbbi négy tétmérkőzéséből háromszor is a kezdőcsapat tagja volt.

Eldar Civic 1996. május 28-án született Bosznia és Hercegovina területén, Tuzlában. Eleinte hazájában futballozott, majd a cseh élvonalban szereplő Slováckóhoz került. 2017 nyarán került a Sparta Prahához, majd kölcsönbe a Nagyszombathoz, amellyel bajnok lett. Az előző szezonban a Sparta Práhában, 20 bajnokin és két kupamérkőzésen is pályára lépett.

Civic a bosnyák válogatottnak is tagja, 2018 óta nyolc mérkőzése van a nemzeti csapatban. Idén három Európa-bajnoki selejtezőn - az örmények, a finnek és az olaszok elleni találkozón - is a kezdőcsapat tagja volt.