Musorujsag
Élő Eredmények

Juhász Rolandék új játékrendszerrel készültek a csütörtöki EL-odavágóra

m4sport.hu
Szerda reggel indult Montenegróba a MOL Fehérvár FC csapata, amely a csapatkapitány, Juhász Roland elmondása szerint új játékrendszerrel készült az FK Zeta elleni EL-odavágóra.
Juhász Roland (Fotó: MOL Fehérvár FC) Juhász Roland a fehérvári edzésen (Fotó: MOL Fehérvár FC)

A csütörtökön 20.30-kor kezdődő FK Zeta – MOL Fehérvár EL-selejtező első meccsét a Duna World és az m4sport.hu élőben közvetíti.

„Jó felkészülésen vagyunk túl, kevés szünettel a hátunk mögött” – kezdte az M4SH-ban a rutinos védő, aki elégedett volt az edzőmeccseken – legutóbb a DAC ellen – mutatott játékkal, különösen annak tükrében, hogy új elemeket is gyakoroltak.

„Minden felkészülési mérkőzésen sikerült kicsit előrelépnünk. Egy új játékrendszert is próbálunk egyre jobban elsajátítani, és úgy éreztem a felkészülés végére, hogy elég jól kezdett összeállni, de csütörtökön lesz az igazán nagy megmérettetés, ahol ezt meg tudjuk mutatni.”

A 95-szörös válogatott játékos bízik a csapatban, és abban is, hogy az előző szezon menetelése során kellő rutint gyűjtöttek az európai kupaporondon, elvégre „az első meccseken mindig nagy szükség van arra”.

Elárulta, kedden az ellenfél stílusát elemezték, de elsősorban saját játékukra koncentrálnak, hiszen bízik abban, hogy már az idegenbeli meccs is a Fehérvár játékáról szól majd.

„Lehet, hogy csúcsforma még nem lesz, de talán abból a szempontból könnyebb, hogy csak egy kéthetes leállás volt, szóval nagyon összefolyik a két szezon, és a tavalyi idényt azért egy elég jól sikerült kupadöntővel sikerült zárnunk” – utalt a Honvéd ellen megnyert MK-fináléra, majd hozzátette, az is nagy előny, hogy nem sokat változott a csapat kerete, akik pedig érkeztek, mindenképpen erősítést jelentenek.

„Lehet, hogy ez az utolsó szezonom lesz, ezért nekem különösen fontos, hogy hogy sikerül ez az év, hogy hogyan fejezem be a pályafutásomat. Eddig nem panaszkodom, mert a szerencse mellettem volt. Korábban azt hangoztattam, hogy EL- vagy BL-csoportkörben szerettem volna játszani egy magyar csapattal. Ez tavaly összejött. Ha jövőre esélyem lenne a Bajnokok Ligája-csoportkörre, lehet nem hagynám abba” – mondta nevetve a 36. születésnapját július 1-én ünneplő védő.

További tartalmak