Musorujsag
Élő Eredmények

Megnevezte első stábtagját Gera Zoltán

mlsz.hu
Gera Zoltán, az U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője elsőként a játékospályafutását befejező Sándor Györgyöt kérte fel stábjába.
Sándor György (Forrás: mlsz.hu) Sándor György (Forrás: mlsz.hu)

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a 2021-es Európa-bajnokságon rendezőként automatikusan résztvevő U21-es válogatott élére júniusban kinevezett Gera másodedzőként számít a kilencszeres válogatott, kétszeres magyar bajnok Sándor Györgyre, aki az NB II-es Csákvárból vonult vissza a héten, és aki nemrég szerezte meg az UEFA A-licenszes edzői képesítést. A két korábbi válogatott játékos a pályáról is jól ismeri egymást, de az MLSZ A-B licenszes tanfolyamát is egyszerre végezték el.

„Gyuriról korábban is tudtam, hogy nagyon profi szemléletű labdarúgó – idézi az mlsz.hu Gera Zoltánt. – Az edzői képzés során pedig az is kiderült számomra, hogy nagyon hasonlóan gondolkodunk a futballról, a hozzáállásunk is hasonló és emberileg is kitűnően kijövünk egymással. Ő is most fejezte be a pályafutását, így azt gondolom, nagy segítségemre lesz abban, hogy a játékosok keményen vegyék a munkát, de ugyanakkor a hangulat is jó legyen a csapatnál.”

Sándor György 2003-ban az Újpestben mutatkozott be az NB I-ben, majd a Győri ETO, a Videoton és a Puskás Akadémia játékosa volt az első osztályban, de játszott Angliában, Bulgáriában, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is. A legutóbbi két szezonban a Merkantil Bank Ligában szereplő Csákvár alapembere volt. A Videotonnal 2011-ben és 2015-ben bajnoki címet szerzett, illetve tagja volt a 2012-ben El-csoportkörben szereplő fehérvári csapatnak is. A válogatottban 9 alkalommal lépett pályára.

„Talán mondanom sem kell, hogy Zolit mindig is nagyon nagyra tartottam. Kétség sem fér hozzá, hogy az utóbbi évtizedek egyik legmeghatározóbb magyar labdarúgója, így már az is óriási dolog számomra, hogy ő kért fel erre a feladatra – nyilatkozta Sándor György. – Ezen felül pedig a magyar válogatott sikeréért dolgozni a legnagyobb megtiszteltetés, ami érheti az embert – akár játékosként, akár stábtagként. Éppen ezért nagyon hálás vagyok Gera Zolinak és az MLSZ-nek is a belém vetett bizalomért, amit minden erőmmel és tudásommal bizonyítani szeretnék, hogy megérdemlek. A feladat persze óriási felelősséget is jelent, de bízom benne, hogy a szövetségi edző irányításával és a stábtagok segítségével sikeres lesz a csapat.”

További tartalmak